Pasta z tunczyka

Pasta z tunczyka

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta na kanapki zarowno na sniadanie , kolacje czy do pracy. Trzeba uwazac na jakosc dodawanego majonezu i musztardy, od tego w duzej mierze zalezy jej smak.

20 minut

Gotuje: gunia43 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • puszka tuńczyka w sosie wlasnym 1 szt.
  • jajka 3 szt.
  • ogórek kiszony 2 szt.
  • majonez 2 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • pieprz 1 szczypta
  • sol 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Tunczyka odsaczamy z zalewy. Jajka gotujemyna twardo i trzemy na tarce na grubych oczkach. Ogorki kroimy w drobna kosteczke. Wszystko to wsypujemy do miski, dodajemy majonez, lyzeczke musztardy, solimy i pieprzymy do smaku.
  2. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Ostatnio na forum

Przesądy w kuchni
arturo900 | 2015-01-31 00:23:08

Przepis na Śmietankowy mus z pastą łososiową czas: ok. 30 minut + chłodzenieliczba porcji:...

Ulubiona zupa
arturo900 | 2015-01-31 00:22:33

zupa cebulowa Składniki 6 dużych cebul 6 łyżek masła łyżka mąki 1 i 1/2 l wywaru...

Jesienne zupy
arturo900 | 2015-01-31 00:20:50

zupa chrzanowa składniki: ok. 300 - 500 g żeberek wędzonych ok. 300 g kiełbasy wiejskiej...

Gofry
normanuuna3 | 2015-01-30 15:16:29

gofry 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 4...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników