Pasta z tunczyka

Pasta z tunczyka

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta na kanapki zarowno na sniadanie , kolacje czy do pracy. Trzeba uwazac na jakosc dodawanego majonezu i musztardy, od tego w duzej mierze zalezy jej smak.

20 minut

Gotuje: gunia43 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • puszka tuńczyka w sosie wlasnym 1 szt.
  • jajka 3 szt.
  • ogórek kiszony 2 szt.
  • majonez 2 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • pieprz 1 szczypta
  • sol 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Tunczyka odsaczamy z zalewy. Jajka gotujemyna twardo i trzemy na tarce na grubych oczkach. Ogorki kroimy w drobna kosteczke. Wszystko to wsypujemy do miski, dodajemy majonez, lyzeczke musztardy, solimy i pieprzymy do smaku.
  2. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
mikti90 | 2014-09-18 22:40:17

Ja robię sobie napoje z owoców (pomarańcza, częśto sok bananowy, winogronowy), a miksuję...

Wyposażenie restauracji
margo903 | 2014-09-18 21:01:20

Witam. Potrzebuję zakupić parę rzeczy do wyposażenia restauracji. Przeglądałam w internecie...

Najlepsze restauracje
sylwia4012 | 2014-09-18 20:13:20

Nie znam tego serwisu, o którym piszesz, ale z doświadczenia mogę polecić Ci Bernie Grill&Beer...

Placki ziemniaczane!
EcoTajuana99 | 2014-09-18 19:42:11

EHarasym85: A ja często ścieram do placków jeszcze dwie marchewki wtedy mają jeszcze lepszy...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników