Pasta z tunczyka

Pasta z tunczyka

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta na kanapki zarowno na sniadanie , kolacje czy do pracy. Trzeba uwazac na jakosc dodawanego majonezu i musztardy, od tego w duzej mierze zalezy jej smak.

20 minut

Gotuje: gunia43 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • puszka tuńczyka w sosie wlasnym 1 szt.
  • jajka 3 szt.
  • ogórek kiszony 2 szt.
  • majonez 2 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • pieprz 1 szczypta
  • sol 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Tunczyka odsaczamy z zalewy. Jajka gotujemyna twardo i trzemy na tarce na grubych oczkach. Ogorki kroimy w drobna kosteczke. Wszystko to wsypujemy do miski, dodajemy majonez, lyzeczke musztardy, solimy i pieprzymy do smaku.
  2. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
MonaKrk1181 | 2014-04-17 19:18:15

Zawsze byłam ciekawa smaku sushi. Kiedyś kupiłam sobie taki zestaw w "Biedronce" :P Posmakował...

Naturalne barwienie pisanek.
MonaKrk1181 | 2014-04-17 19:12:58

Od lat barwię pisanki tylko naturalnie, sztuczne barwniki albo nie pokrywają w ogóle jajek, albo...

Naturalne barwienie pisanek.
corinaevil2728 | 2014-04-17 13:50:41

Ja dziś biorę się właśnie za malowanie pisanek, kiedyś nauczyła mnie tego babcia i w moim...

Lubicie sushi?
corinaevil2728 | 2014-04-17 13:48:09

Ja sushi jadłam tylko raz w życiu i chyba więcej nie spróbuje, strasznie przeszkadzał mi...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników