Pasta z tunczyka

Pasta z tunczyka

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta na kanapki zarowno na sniadanie , kolacje czy do pracy. Trzeba uwazac na jakosc dodawanego majonezu i musztardy, od tego w duzej mierze zalezy jej smak.

20 minut

Gotuje: gunia43 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • puszka tuńczyka w sosie wlasnym 1 szt.
  • jajka 3 szt.
  • ogórek kiszony 2 szt.
  • majonez 2 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • pieprz 1 szczypta
  • sol 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Tunczyka odsaczamy z zalewy. Jajka gotujemyna twardo i trzemy na tarce na grubych oczkach. Ogorki kroimy w drobna kosteczke. Wszystko to wsypujemy do miski, dodajemy majonez, lyzeczke musztardy, solimy i pieprzymy do smaku.
  2. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
Julia88 | 2014-11-24 00:19:03

Koktajl bananowo-malinowy Składniki (na 1 porcję) - 1 banan (ok. 120g), - ½ szklanki mleka...

Chłodnik
Julia88 | 2014-11-24 00:12:48

Chłodnik z awokado i sałaty Składniki 2 awokado główka sałaty lodowej 2 limonki (lub...

Koktajle owocowe
Julia88 | 2014-11-24 00:07:52

Koktajl kiwi Składniki: 2 kiwi 1 mały pojemniczek jogurtu greckiego 1 łyżka cukru...

Knedle z owocami
Julia88 | 2014-11-24 00:05:37

knedle z truskawkami Składniki: • 500 g ugotowanych ziemniaków (mogą być w...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników