Pasta z wędzonej makreli

Smacznego!!!
więcej zdjęć

Szybko się robi i wspaniale smakuje. świetnie nadaje się na dobrą kolację a i gdy znajomi wpadają nigdy nie odmawiają.

20 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • makrela 1 szt.
  • majonez 1 szt.
  • jajka 3 szt.
  • cebulka 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • szczypiorek 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Makrele dokładnie obrać ze skórki i ości i przełożyć do miseczki.
  2. Cebulkę i jajka drobno pokroić i dodać do makreli.
  3. Dokładnie wymieszać, dodać majonez i przyprawy.
  4. Po przełożeniu do miseczki w której danie ma wylądować na stole, posypaś posiekanym szczypiorkiem.

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników