Pasta z wędzonej makreli

Smacznego!!!
więcej zdjęć

Szybko się robi i wspaniale smakuje. świetnie nadaje się na dobrą kolację a i gdy znajomi wpadają nigdy nie odmawiają.

20 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • makrela 1 szt.
  • majonez 1 szt.
  • jajka 3 szt.
  • cebulka 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • szczypiorek 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Makrele dokładnie obrać ze skórki i ości i przełożyć do miseczki.
  2. Cebulkę i jajka drobno pokroić i dodać do makreli.
  3. Dokładnie wymieszać, dodać majonez i przyprawy.
  4. Po przełożeniu do miseczki w której danie ma wylądować na stole, posypaś posiekanym szczypiorkiem.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
Greta2595 | 2014-09-23 21:28:55

Zimowy koktajl owocowy – przepis Składniki: 4 łyżeczki konfitur lub dżemu...

Faszerowane warzywa
Greta2595 | 2014-09-23 21:28:09

Cukinia faszerowana mięsem mielonym 250 g mielonej wieprzowiny (np. łopatki) lub wołowiny 2...

Placki ziemniaczane!
Greta2595 | 2014-09-23 21:26:23

Placki ziemniaczane po studencku - składniki: Ziemniaki (1 kg) Cebula (2 szt) Ser...

szpinak - przepisy
Greta2595 | 2014-09-23 21:25:14

Szpinak smażony z czosnkiem i śmietaną Składniki: pęczek świeżego szpinaku 2...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników