{{ state.title }} {{ state.desc }}

Paszteciki

Paszteciki
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Bardzo szybki i prosty przepis na pyszne wigilijne paszteciki. Moja mama już od paru lat go stosuje i zawsze wychodzi tak, że palce lizać.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

z wszystkich składników zagnieść ciasto.

2

nie czekając rozwałkować cienko na około 5 mm. Wykroić duże koła.

3

nałożyć farsz i zlepić jak pierogi.

4

poukładać na blaszkę i piec do zrumienienia:)

5

Przygotowanie farszu. Ugotować suszone grzyby i drobno pokroić. Dodać cebulkę, pokrojone pieczarki i ugotowaną, drobno pokrojoną kapustę. Podsmażyć na patelni. Doprawić do smaku.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.