Pasztet z wątróbek drobiowych

pasztet z wątróbek1.jpg

Pyszny dodatek do pieczywa

20 minut

Gotuje: luna19 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • wątróbka kurczaka 500 g
  • cebula 1 szt.
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżka
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • papryka czerwona słodka 1 łyżeczka
  • oliwki zielone 4-5 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wątróbkę wypłukać i oczyścić, osuszyć. Na patelni rozgrzać kilka kropel tłuszczu i przysmażyć wątróbkę .. Osobno zeszklić i przyrumienić cebulę.. wystudzić . Następnie wszystkie składniki zmielić w maszynce do mielenia lub robocie, na jednolity pasztet.
  2. Można czasem zmieniać dodatki wedle upodobań np; więcej pomidorów, czy bardziej pikantne a nawet kiszony ogórek czy surowa papryka.

Ostatnio na forum

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
SASIAD | 2015-03-31 12:56:20

To dużo rzeczy wymienionych ; dd jeśli chodzi o mnie to ja też kożuchów nie lubię i jak je...

Gofry
SASIAD | 2015-03-31 12:55:15

Mi czasem wychodzą takie jakieś no nie wiem po prostu chrupkie a czasem nie ; )) jeśli akurat je...

Lubicie sushi?
colyxun | 2015-03-31 09:14:17

Dla mnie to jest akurat takie średnie to jedzenie ; ) wolę zdecydowanie coś innego sobie zjeść...

Czy lubimy czytać książki
colyxun | 2015-03-31 09:13:10

A podnosi się a czemu ma się nie podnosić przecież ; ) tutaj dziewczyny mam do was pytanie bo...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników