Pasztet z wątróbek drobiowych

pasztet z wątróbek1.jpg

Pyszny dodatek do pieczywa

20 minut

Gotuje: luna19 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • wątróbka kurczaka 500 g
  • cebula 1 szt.
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżka
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • papryka czerwona słodka 1 łyżeczka
  • oliwki zielone 4-5 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wątróbkę wypłukać i oczyścić, osuszyć. Na patelni rozgrzać kilka kropel tłuszczu i przysmażyć wątróbkę .. Osobno zeszklić i przyrumienić cebulę.. wystudzić . Następnie wszystkie składniki zmielić w maszynce do mielenia lub robocie, na jednolity pasztet.
  2. Można czasem zmieniać dodatki wedle upodobań np; więcej pomidorów, czy bardziej pikantne a nawet kiszony ogórek czy surowa papryka.

Ostatnio na forum

Jakie felgi do samochodu???
ULTRAMILENA79 | 2015-01-26 15:28:09

Witam wszystkich :) Bardzo potrzebuję pomocy w sprawie samochodu. Kilka lat temu kupiłam używany...

Gotowanie makaronu w zupie
solverekk | 2015-01-25 01:12:10

Nie. Zawsze robię to po bożemu, że tak powie m :) boję się, że makaron może w ten sposób...

makaron, makaron - ale który najlepszy
solverekk | 2015-01-25 01:09:49

Nie znam Barilli. A do Malmy mam sentyment - te reklamy z Sophią Loren... Szkoda, że potem...

Makaron w kolorze czerwonym
solverekk | 2015-01-25 01:09:04

Pierwszy raz czytam o tylu powiązaniach kolorów ze smakiem. Ale muszę się zgodzić piękna...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników