{{ state.title }} {{ state.desc }}

Pieczeń rzymska z mięsa mielonego

Pieczeń rzymska z mięsa mielonego
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Bardzo efektowan potrawa. Można podać na zwykły lub wystawny obiad dla rodzinki

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

2

wymieszaj mięso z surowymi jajkami, namoczonymi w mleku i odciśniętymi kajzerkami, posiekaną cebulą oraz przyprawami.

3

dno wysmarowanej, wysypanej bułką keksówki wyłóż warstwą miesa. Wzdłuż foremki ułuż jajka, wokół nich marchewki (tak aby powstał kwiatek). Boki i górę przykryj resztą mięsa.

4

piecz ok 1 godziny.

5

podawaj z ziemniaki i surówką.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.