Pieczona pierś z gęsi

SDC10158.JPG

Pieczona pierś z gęsi

2 dni łatwy

Gotuje: korpus2265 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • gęś 1 szt.
    pierś
  • ziele angielskie 1 szczypta
  • liść laurowy 1 szczypta
  • majeranek 1 szczypta
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • przyprawy 1 szczypta
    wg gustu

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Umytą pierś z gęsi wraz ze skórą namaczamy w marynacie przez 5 dni
  2. Następnie pierś przyprawiamy wg gustu zwijamy jak roladę i związujemy sznurkiem. pieczemy w rękawie, gdy mięso jest miękkie i upieczone rozrywamy rękaw aby się ładnie przypiekło. Jemy na zimno

Ostatnio na forum

Przesądy w kuchni
arturo900 | 2015-01-31 00:23:08

Przepis na Śmietankowy mus z pastą łososiową czas: ok. 30 minut + chłodzenieliczba porcji:...

Ulubiona zupa
arturo900 | 2015-01-31 00:22:33

zupa cebulowa Składniki 6 dużych cebul 6 łyżek masła łyżka mąki 1 i 1/2 l wywaru...

Jesienne zupy
arturo900 | 2015-01-31 00:20:50

zupa chrzanowa składniki: ok. 300 - 500 g żeberek wędzonych ok. 300 g kiełbasy wiejskiej...

Gofry
normanuuna3 | 2015-01-30 15:16:29

gofry 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 4...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników