Pieczona pierś z gęsi

SDC10158.JPG

Pieczona pierś z gęsi

2 dni łatwy

Gotuje: korpus2265 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • gęś 1 szt.
    pierś
  • ziele angielskie 1 szczypta
  • liść laurowy 1 szczypta
  • majeranek 1 szczypta
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • przyprawy 1 szczypta
    wg gustu

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Umytą pierś z gęsi wraz ze skórą namaczamy w marynacie przez 5 dni
  2. Następnie pierś przyprawiamy wg gustu zwijamy jak roladę i związujemy sznurkiem. pieczemy w rękawie, gdy mięso jest miękkie i upieczone rozrywamy rękaw aby się ładnie przypiekło. Jemy na zimno

Ostatnio na forum

Podręczniki szkolne
bestsewer77 | 2014-11-25 22:18:33

Jeśli chodzi o podręczniki, zwrócę uwagę jeszcze (mimo że rok szkolny już dawno się...

Woda mineralna
bestsewer77 | 2014-11-25 22:15:52

Nie można popadać w paranoję. Woda nie musi być mineralizowana w określonych proporcjach itd.,...

Domowe soki owocowe bez cukru
bestsewer77 | 2014-11-25 22:13:18

Ja szczerze mówiąc bardzo lubię naturalne soki, według mnie najlepsze są te z jabłka lub...

Chłodnik
Horaccy | 2014-11-25 20:43:45

Chłodnik gruszkowy z awokado i miętą - SKŁADNIKI: 1 kg słodkich i dojrzałych gruszek 0,4 l...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników