Pieczona pierś z gęsi

SDC10158.JPG

Pieczona pierś z gęsi

2 dni łatwy

Gotuje: korpus2265 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • gęś 1 szt.
    pierś
  • ziele angielskie 1 szczypta
  • liść laurowy 1 szczypta
  • majeranek 1 szczypta
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • przyprawy 1 szczypta
    wg gustu

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Umytą pierś z gęsi wraz ze skórą namaczamy w marynacie przez 5 dni
  2. Następnie pierś przyprawiamy wg gustu zwijamy jak roladę i związujemy sznurkiem. pieczemy w rękawie, gdy mięso jest miękkie i upieczone rozrywamy rękaw aby się ładnie przypiekło. Jemy na zimno

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników