Pieczony schab z żurawiną

schab z zurawina.jpg

Pieczony schab z żurawiną

1 godzina średni

Gotuje: superbaba4 Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • schab bez kości 1 kg
  • żurawina suszona 1 szklanka
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • olej rzepakowy uniwersalny 3 łyżka
  • majeranek 1 łyżeczka
  • kostka rosołowa 1 szt.
  • żelatyna 3 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Schab osuszyłam ręcznikiem papierowym i dokładnie natarłam solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Mięso zawinęłam w folię i wstawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia mięso nacięłam w środku i wypełniłam suszoną żurawiną.Obsmażyłam na oleju z każdej strony. Włożyłam do rękawa do pieczenia i piekłam w temp 180 C ponad 1 godzinę. mięso po ostudzeniu pokroiłam w cienkie plastry i ułożyłam na półmisku.
  2. Kostkę bulionową zalałam wrzątkiem i mieszałam aż się rozpuściła. Rozrobiłam ją z żelatyną według proporcji na opakowaniu. Gdy żelatyna zaczeła tężeć zalałam nią mięso i odstawiłam do ostygnięcia.

Ostatnio na forum

Szkolenia
Brunon73 | 2014-08-23 16:46:54

Ja proponuję odwiedzić stronkę inwestycjawkadry.pl sam znalazłem tam szkolenie komputerowe na...

Ocieplanie domu
DelenaWro1541 | 2014-08-23 16:45:34

My też polecamy granulat z wełny mineralnej. Przede wszystkim nie tak drogo jak pianka...

Gdzie dobrze zjeść w moim mieście ?
sylwia4012 | 2014-08-22 20:05:50

W Krakowie jadłam kilka razy w restauracji Novotelu...

Napój orzeźwiający
THEDOUGLAS81 | 2014-08-22 17:30:00

A ja polecam taki tam japoński wynalazek do koktajli i napojów orzeźwiających, a mianowicie......

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników