{{ state.title }} {{ state.desc }}

Piernik z powidłami

Piernik z powidłami
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny przepis na piernik. Ciasto długo utrzymuje świeżość.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Margarynę rozpuścić i ostudzić.

2

Jajka ubić z cukrem i przyprawa do piernika.

3

Dodawać stopniowo wszystkie składniki ucierając dokładnie.

4

Na koniec dodać powidła (najlepiej śliwkowe) lub dżem.

5

Przygotować formę i przełożyć ciasto.

6

Piec 60 minut w 180 stopniach C

7

Z podanych ilości wychodzi duża blacha ciasta. Zawsze robię więcej, gdyż piernik długo jest świeży.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.