Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami

Zdjęcie-0102.jpg

Proste w wykonaniu, a jakie smaczne!:)

45 minut łatwy

Gotuje: wedith1 Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • pierś kurczaka 4 szt.
  • pieczarki 500 g
  • sól 1 szt.
    pieprz, masło, olej
  • jaja kurze całe 2 szt.
  • majonez 1 łyżka
  • woda 2 łyżka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 2 łyżka
  • bułka tarta 1 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Piersi z kurczaka oczyszczamy, odkrawamy wystająca kawałki mięsa, cienkim nożem wydrążamy wzdłuż miejsce na farsz. Pieczarki kroimy, smażymy na maśle, przyprawiamy, następnie wkładamy farsz do mięsa .
  2. Panierka: Jajko, wodę i majonez mieszamy razem, obtaczamy gotowe mięso w mące, masie jajecznej i bułce tartej (2 razy) i smażymy na rozgrzanym oleju ( na wolnym ogniu) Smacznego!!!!

Ostatnio na forum

Podręczniki szkolne
bestsewer77 | 2014-11-25 22:18:33

Jeśli chodzi o podręczniki, zwrócę uwagę jeszcze (mimo że rok szkolny już dawno się...

Woda mineralna
bestsewer77 | 2014-11-25 22:15:52

Nie można popadać w paranoję. Woda nie musi być mineralizowana w określonych proporcjach itd.,...

Domowe soki owocowe bez cukru
bestsewer77 | 2014-11-25 22:13:18

Ja szczerze mówiąc bardzo lubię naturalne soki, według mnie najlepsze są te z jabłka lub...

Chłodnik
Horaccy | 2014-11-25 20:43:45

Chłodnik gruszkowy z awokado i miętą - SKŁADNIKI: 1 kg słodkich i dojrzałych gruszek 0,4 l...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników