Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami

Zdjęcie-0102.jpg

Proste w wykonaniu, a jakie smaczne!:)

45 minut łatwy

Gotuje: wedith1 Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • pierś kurczaka 4 szt.
  • pieczarki 500 g
  • sól 1 szt.
    pieprz, masło, olej
  • jaja kurze całe 2 szt.
  • majonez 1 łyżka
  • woda 2 łyżka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 2 łyżka
  • bułka tarta 1 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Piersi z kurczaka oczyszczamy, odkrawamy wystająca kawałki mięsa, cienkim nożem wydrążamy wzdłuż miejsce na farsz. Pieczarki kroimy, smażymy na maśle, przyprawiamy, następnie wkładamy farsz do mięsa .
  2. Panierka: Jajko, wodę i majonez mieszamy razem, obtaczamy gotowe mięso w mące, masie jajecznej i bułce tartej (2 razy) i smażymy na rozgrzanym oleju ( na wolnym ogniu) Smacznego!!!!

Ostatnio na forum

Czy lubimy czytać książki
trustmE | 2015-03-03 20:23:40

Chyba nie wiem czy takich o rozwoju osobistym jest najwięcej na rynku..Zdecydowanie w to wątpię...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
trustmE | 2015-03-03 20:22:29

Nie lubię jeść po prostu jakiś takich tanich produktów z waszych to supermarkietów bo po...

Ulubiona zupa
trustmE | 2015-03-03 20:21:07

Co wy tutaj tylko przepisy dajecie ?? Która wg was jest najlepsza zupa spośród tych przepisów ?...

Koktajle owocowe
wirginia77 | 2015-03-03 19:28:42

Koktajl brzoskwiniowy dwuwarstwowy – przepis Składniki: Górna warstwa: 2...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników