{{ state.title }} {{ state.desc }}

Pierś z kurczaka z sosem pieczarkowym

Pierś z kurczaka z sosem pieczarkowym
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Sposób na szybki,tani i smaczny obiad

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę lub paski,posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju.

2

Wlać szklankę wody, dodać kostkę rosołową, wymieszać .

3

Wrzucić oczyszczone , pokrojone w plasterki pieczarki oraz marchewkę i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach.

4

Często mieszać, smażyć do miękkości warzyw oraz mięsa.

5

Gdy składniki będą już miękkie,dodajemy śmietanę wymieszaną z 0,5 -1 łyżką mąki ziemniaczanej.

6

Podawać z ryżem

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.