{{ state.title }} {{ state.desc }}

Piersi z kurczaka w cieście

Piersi z kurczaka w cieście
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Te kotlety robię najczęściej na obiad lepiej nam smakują niż te obtoczone w bułce tartej.Idealne gdy chcemy je wziaśc w podróż ponieważ nie są takie suche i można je śmiało wrzucic na patelnie powtórnie.Podawac z ziemniakami lub sałatką ziemniaczaną.Pycha

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Piersi podzielic na kotlety,pobić tłuczkiem,posypac przyprawą do kurczaka.

2

Białka jajek zmiksować na sztywną pianę dodać żółtka,sól,pieprz i wg.Uznania paprykę,curry,czosnek granulowany.

3

Dodawać po trochu mąkę aż masa zrobi się gęstawa(gęściejsza niż na naleśniki).

4

Wrzucać po kolei kotlety obtoczyć w cieście i smażyc na oleju aż sie zbrązowieją(olej nie może byc za gorący po ciasto szybko zbrązowieje a w środku mięso będzie niedopieczone)

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.