{{ state.title }} {{ state.desc }}

Placek kakaowy

Placek kakaowy
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Placek kakaowy

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

1/2 szklanki cukru utrzeć do białości z żółtkami.

2

Mleko zagotować, dodając 1/2 szklanki cukru i kakao.

3

Ostudzić.

4

Do masy żółtkowej dodawać małymi porcjami: mleko, mąkę, resztę cukru i proszek do pieczenia.

5

Ucierać w jedna stronę drewnianym tłuczkiem.

6

Na koniec dodać olejek migdałowy.

7

Formę wysmarować tłuszczem, pospać bułką tartą i wlać ciasto.

8

Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni C. Polać polewą czekoladową.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.