Placki jabłkowe


więcej zdjęć

Placki świetnie nadają się na śniadanie lub kolację. Są porzewne i naprawdę smaczne.

b.d.

Gotuje: missciast1 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 7

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 30 (podstawowa ilość: 30)

  • mleko 0.5 l
  • mąka Lubella 1 szt.
  • jajka 2 szt.
  • proszek do pieczenia 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • jabłek 5 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki (poziomo, tak aby w każdym plasterku była dziurka).
  2. Wszystkie składniki wkładamy do garnka ("litrzaka") i miksujemy robotem, co chwile dosypując mąkę.
  3. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną tłuszczu (oleju). Do garnka z ciastem wrzucamy po plasterku jabłka i wyjmujemy łyżką na patelnię. Po upieczeniu jest gotowe do jedzenia:)

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników