{{ state.title }} {{ state.desc }}

Polędwiczki dla dzieci

Polędwiczki dla dzieci
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

To jest danie dla dzieciaka-niejadka. Zdziwisz się, w jak szybkim tempie poradzi sobie z obiadem:)

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Polędwiczkę myję, suszę i obsmażam na oleju z obu stron (ja nie rozbijam, ale wiem, że niektórzy tak robią, więc wybór należy do Ciebie).

2

Solę ją i dodaję odrobinę pieprzu oraz ewentualnie mielonej papryki.

3

Podpiekam ją z obu stron w naczyniu żaroodpornym, aż złapie kolor, co trwa jakieś pół godzinki.

4

Duszę mięso pod przykryciem z cebulką przekrojoną na pół, co jakiś czas dolewam odrobinę wody, żeby wytworzył się sos.

5

Na koniec sos lekko oprószam mąką (trochę się wtedy zagęści).

6

Podaję z ziemniakami i surówkami.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.