Prawdziwe Ptasie Mleczko*

* PTASIE MLECZKO © stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz spółki E. Wedel Sp. z o.o.

Prawdziwe Ptasie Mleczko

Przepis stworzyłam samodzielnie. Łatwo je można zrobić i zawiera mało kalorii.

30 minut

Gotuje: jussstiii Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • margaryna 2 szt.
  • żółtko jaja kurzego 6 szt.
  • cukier puder 2/5 szklanka
  • żelatyna 12 łyżka
  • kakao w proszku 6 łyżka
  • galaretka owocowa 2 szt.
  • biszkopty 30 dag
  • owoce do dekoracji 20 dag
  • białko jaja kurzego 6 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Utrzeć margaryny,żółtka, cukier puder.Rozpuścić żelatynę w dwóch szklankach przegotowanej ciepłej wody. Do utartej masy dodać pianę z 6 białek, wlać żelatynę.
  2. Masę podzielić na 2 części.
  3. Do jednej dodać kakao.
  4. Na blaszce wyłożyć biszkopty, namoczyć je galaretką i wylać na nie masę jasną.
  5. Na masę jasną wylać masę kakaową.
  6. Ułożyć owoce do dekoracji.
  7. Całość zalać resztą galaretki.

Ostatnio na forum

Jaki makaron do pomidorowej
noel81 | 2014-12-24 14:52:02

Makaron świderki. Ewentualnie te małe kluseczki- zacierkę. Nie lubię długiego, cienkiego...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
noel81 | 2014-12-24 14:46:40

Puree ziemniaczane. No nie. Nie przejdzie przez gardło. Podobnie salceson i nóżki w galarecie,...

Żywa czy sztuczna choinka- Wasze preferencje
noel81 | 2014-12-24 14:42:02

Sztuczna, zdecydowanie sztuczna. Obserwowanie jak żywe drzewko obumiera nie jest tym co lubię w...

Za jakimi wigilijnymi potrawami nie przepadacie?
noel81 | 2014-12-24 14:40:29

Barszcz czerwony uwielbiam, ale czysty. Muszę sobie zawsze przepuścić przez sito, bo fragmentów...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników