{{ state.title }} {{ state.desc }}

Pstrag pieczony z warzywami

Pstrag pieczony z warzywami
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Bardzo smaczna propozycja na rybke a trzeba pamietac ze ryby pieczone w foli na malej ilosci tluszczu sa malokaloryczne polecam!!!

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Umyte i wypatroszone pstragi posolic i popieprzyc skropic sokiem z cytryny 2 natke pietruszki i seler wlozyc do miski z posiekanym czosnkiem i 3 lyzkami oleju wymieszac

2

Włożyć tu rybę i dobrze ja obtoczyć w marynacie i zostawić na min 30 minut

3

Marchew i cebule pokroić w plastry i włożyć ja do srodka ryby razem z selerem i pietruszka (kilka gałązek) tak nafaszerowana rybe zawinąć w folie aluminiowa (ale zostawic niezbyt dokładnie aby woda mogla odparować) z 2 łyżkami oleju lub masła

4

Piec w 180*c ok 40 minut

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.