Pstrag pieczony z warzywami

tu jest zdjecie gotowej rybki
więcej zdjęć

Bardzo smaczna propozycja na rybke a trzeba pamietac ze ryby pieczone w foli na malej ilosci tluszczu sa malokaloryczne polecam!!!

2 godziny 10 minut

Gotuje: bunia Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 4

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 2 (podstawowa ilość: 2)

  • pstrag 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • czosnek 2 szt.
  • pietruszka 0.5 szt.
  • marchew 1 szt.
  • seler naciowy 2 szt.
  • sol 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • cytryna 0.5 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Umyte i wypatroszone pstragi posolic i popieprzyc skropic sokiem z cytryny 2 natke pietruszki i seler wlozyc do miski z posiekanym czosnkiem i 3 lyzkami oleju wymieszac
  2. Włożyć tu rybę i dobrze ja obtoczyć w marynacie i zostawić na min 30 minut
  3. Marchew i cebule pokroić w plastry i włożyć ja do srodka ryby razem z selerem i pietruszka (kilka gałązek) tak nafaszerowana rybe zawinąć w folie aluminiowa (ale zostawic niezbyt dokładnie aby woda mogla odparować) z 2 łyżkami oleju lub masła
  4. Piec w 180*c ok 40 minut

Ostatnio na forum

ziemniaczane przekąski
OneClemmie1411 | 2014-07-24 19:24:52

SzefCharlie88: zjadłabym teraz takie placki ale nie ma mi kto trzeć ziemniaków a urządzenia do...

Napój orzeźwiający
OneClemmie1411 | 2014-07-24 19:23:29

Napój z natki pietruszki Cytrynę i pietruszkę zmiksować blenderem, dodać cukier, wodę i...

Lubicie sushi?
OneClemmie1411 | 2014-07-24 19:21:51

SzefCharlie88: Mi też posmakowało , a naprawdę jest mało rzeczy co mi naprawdę smakuje i...

NAJPROSTSZE CIASTO Z JABŁKAMI
OneClemmie1411 | 2014-07-24 19:20:54

Składniki: 4 jajka 1/2 szkl. cukru 100 g masła 150 ml mleka 250 g...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników