Pstrąg w migdałach

6. Rybę ułożyć na półmisku i polać masłem cytrynowym. Przyozdobić cytryną i pietruszką. Podawać z frytkami lub ziemniakami.
więcej zdjęć

Bardzo łatwa w przygotowaniu a jednocześnie przepyszna pstrągowa potrawa. Warto spróbować :)

1 godzina 15 minut łatwy

Gotuje: momo Uwielbia: 1 osoba

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • pstrąg tęczowy świeży 1 kg
  • płatki migdałowe 15 dag
  • jaja kurze całe 2 szt.
  • cytryna 0.5 szt.
  • mąka Lubella 0.25 szklanka
  • masło 3 łyżka
  • olej 3 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • estragon 1 szczypta
  • nać pietruszki 1 szt.
  • cytryna 1 szt.
    do dekoracji

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. fotograficzny sposób przyrządzania znajdziesz w galerii zdjęć do tego przepisu.

Ostatnio na forum

Porcelana na ślub?
lyndsayxyz79 | 2014-10-24 10:30:17

Witajcie, w przyszłym miesiącu wybieramy się z małżonkiem na wesele do naszych znajomych....

Jak skutecznie dbać o skórę?
Greta2595 | 2014-10-23 16:55:10

Większość takich urządzeń, to bardzo profesjonalny sprzęt, kosztujący kilka, a nawet...

Jak skutecznie dbać o skórę?
EENOCH1341 | 2014-10-22 11:20:41

Taki kombajn to bardzo fany pomysł, jednak to urządzenie specjalistyczne, którego obsługi...

Jak skutecznie dbać o skórę?
INEDA1250 | 2014-10-21 23:27:15

Kombajn kosmetyczny kojarzy mi się z profesjonalnym salonem kosmetycznym, nie prywatnym zakupem....

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników