Pstrąg w migdałach

6. Rybę ułożyć na półmisku i polać masłem cytrynowym. Przyozdobić cytryną i pietruszką. Podawać z frytkami lub ziemniakami.
więcej zdjęć

Bardzo łatwa w przygotowaniu a jednocześnie przepyszna pstrągowa potrawa. Warto spróbować :)

1 godzina 15 minut łatwy

Gotuje: momo Uwielbia: 1 osoba

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • pstrąg tęczowy świeży 1 kg
  • płatki migdałowe 15 dag
  • jaja kurze całe 2 szt.
  • cytryna 0.5 szt.
  • mąka Lubella 0.25 szklanka
  • masło 3 łyżka
  • olej 3 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • estragon 1 szczypta
  • nać pietruszki 1 szt.
  • cytryna 1 szt.
    do dekoracji

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. fotograficzny sposób przyrządzania znajdziesz w galerii zdjęć do tego przepisu.

Ostatnio na forum

Gry na prezenty
interrenata1579 | 2014-11-21 10:06:34

oo, swietny pomysl, zeby kupic gry rodzinne albo dla kilku graczy. u mnie ten pomysl sprawdzil sie...

Gry na prezenty
Walter2144 | 2014-11-20 14:25:47

Cześć! Bardzo blisko są już święta :) Co roku bardzo się denerwuję, że dzieci zaraz po...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
bartekrozdartek | 2014-11-19 22:51:46

bigosu babci. zawsze jest tak kwaśny że nie idzie tego jeść. poza tym galareta i sushu. jak mam...

Jak długo trzymacie choinke?
bartekrozdartek | 2014-11-19 22:43:22

zazwyczaj aż zacznie się sypać. w mieszkaniu zawsze ciepło więc zazwyczaj tuż po nowym roku...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników