Pstrąg w migdałach

6. Rybę ułożyć na półmisku i polać masłem cytrynowym. Przyozdobić cytryną i pietruszką. Podawać z frytkami lub ziemniakami.
więcej zdjęć

Bardzo łatwa w przygotowaniu a jednocześnie przepyszna pstrągowa potrawa. Warto spróbować :)

1 godzina 15 minut łatwy

Gotuje: momo Uwielbia: 1 osoba

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • pstrąg tęczowy świeży 1 kg
  • płatki migdałowe 15 dag
  • jaja kurze całe 2 szt.
  • cytryna 0.5 szt.
  • mąka Lubella 0.25 szklanka
  • masło 3 łyżka
  • olej 3 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • estragon 1 szczypta
  • nać pietruszki 1 szt.
  • cytryna 1 szt.
    do dekoracji

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. fotograficzny sposób przyrządzania znajdziesz w galerii zdjęć do tego przepisu.

Ostatnio na forum

Gotowanie makaronu w zupie
solverekk | 2015-01-25 01:12:10

Nie. Zawsze robię to po bożemu, że tak powie m :) boję się, że makaron może w ten sposób...

makaron, makaron - ale który najlepszy
solverekk | 2015-01-25 01:09:49

Nie znam Barilli. A do Malmy mam sentyment - te reklamy z Sophią Loren... Szkoda, że potem...

Makaron w kolorze czerwonym
solverekk | 2015-01-25 01:09:04

Pierwszy raz czytam o tylu powiązaniach kolorów ze smakiem. Ale muszę się zgodzić piękna...

Ulubiona zupa
dawidowyy | 2015-01-25 00:09:29

barszcz czerwony składniki i przygotowanie: Składniki: 1 kg buraków 1 por 1 marchewka 2...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników