Pstrąg w migdałach

6. Rybę ułożyć na półmisku i polać masłem cytrynowym. Przyozdobić cytryną i pietruszką. Podawać z frytkami lub ziemniakami.
więcej zdjęć

Bardzo łatwa w przygotowaniu a jednocześnie przepyszna pstrągowa potrawa. Warto spróbować :)

1 godzina 15 minut łatwy

Gotuje: momo Uwielbia: 1 osoba

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • pstrąg tęczowy świeży 1 kg
  • płatki migdałowe 15 dag
  • jaja kurze całe 2 szt.
  • cytryna 0.5 szt.
  • mąka Lubella 0.25 szklanka
  • masło 3 łyżka
  • olej 3 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • estragon 1 szczypta
  • nać pietruszki 1 szt.
  • cytryna 1 szt.
    do dekoracji

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. fotograficzny sposób przyrządzania znajdziesz w galerii zdjęć do tego przepisu.

Ostatnio na forum

Czy lubimy czytać książki
shawntaeuro76 | 2014-08-01 16:31:55

Ja natomiast jako dziecko nie lubiłam czytać, chociaż w domu biblioteka była bardzo pokaźna....

e-papierosy
ERINN2028 | 2014-07-31 22:08:00

interrenata1579: e-papierosy są tak samo szkodliwe jak zwykłe papierosy. nie wiem dlaczego jest...

Koktajle owocowe
TheMillicent86 | 2014-07-31 18:08:58

interrenata1579: ja lubię dodać do owoców jarmuż, albo świeży szpinak - super sprawa. póki...

e-papierosy
interrenata1579 | 2014-07-31 12:09:05

e-papierosy są tak samo szkodliwe jak zwykłe papierosy. nie wiem dlaczego jest odgórne...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników