Pstrąg w migdałach

6. Rybę ułożyć na półmisku i polać masłem cytrynowym. Przyozdobić cytryną i pietruszką. Podawać z frytkami lub ziemniakami.
więcej zdjęć

Bardzo łatwa w przygotowaniu a jednocześnie przepyszna pstrągowa potrawa. Warto spróbować :)

1 godzina 15 minut łatwy

Gotuje: momo Uwielbia: 1 osoba

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • pstrąg tęczowy świeży 1 kg
  • płatki migdałowe 15 dag
  • jaja kurze całe 2 szt.
  • cytryna 0.5 szt.
  • mąka Lubella 0.25 szklanka
  • masło 3 łyżka
  • olej 3 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • estragon 1 szczypta
  • nać pietruszki 1 szt.
  • cytryna 1 szt.
    do dekoracji

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. fotograficzny sposób przyrządzania znajdziesz w galerii zdjęć do tego przepisu.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
grooszka | 2015-02-27 17:39:43

W tej chwili choinkę trzymamy na balkonie do kolejnych świąt :D Nie jest zbyt duża, więc może...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
grooszka | 2015-02-27 17:35:31

Ja nie przepadam za owocami morza. Krewetki, małże i inne robactwa :D Wiem, że owoce morza są...

Parówki
grooszka | 2015-02-27 17:33:12

Na dobrą sprawę to nie ma znaczenia z jakiej firmy. Ważny jest skład. Trzeba zawsze zapoznać...

Menu na urodziny dziecięce.
margo903 | 2015-02-27 14:04:34

Sprawdzą się właśnie muffinki, ciastka i torty różnego typu. Warto te ozdobić różnymi...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników