Pstrąg w migdałach

6. Rybę ułożyć na półmisku i polać masłem cytrynowym. Przyozdobić cytryną i pietruszką. Podawać z frytkami lub ziemniakami.
więcej zdjęć

Bardzo łatwa w przygotowaniu a jednocześnie przepyszna pstrągowa potrawa. Warto spróbować :)

1 godzina 15 minut łatwy

Gotuje: momo Uwielbia: 1 osoba

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • pstrąg tęczowy świeży 1 kg
  • płatki migdałowe 15 dag
  • jaja kurze całe 2 szt.
  • cytryna 0.5 szt.
  • mąka Lubella 0.25 szklanka
  • masło 3 łyżka
  • olej 3 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • estragon 1 szczypta
  • nać pietruszki 1 szt.
  • cytryna 1 szt.
    do dekoracji

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. fotograficzny sposób przyrządzania znajdziesz w galerii zdjęć do tego przepisu.

Ostatnio na forum

Czy lubimy czytać książki
artek | 2015-03-27 14:22:14

Ale się tutaj rozpisałeś : )jeśli akurat o mnie chodzi to po prostu ja bardzo lubię czytać...

Lubicie sushi?
artek | 2015-03-27 14:20:55

Trochę lubię sushi ale nie bym jakoś za nim jakoś specjalnie przepadał bo akurat tak to tutaj...

Ślub i wesele
bridgetjones | 2015-03-27 13:23:05

W przyszły weekend idę na wesele i będzie robione w jednym ze śląskich pałacyków - nawet nie...

Jak zachęcić mieszkańców miasta do wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych?
Naranrea | 2015-03-26 13:29:02

Billboard to dość kosztowna forma reklamy dla jednorazowych warsztatów. Często się otrzymuje...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników