{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ptasie mleczko z galaretką

Ptasie mleczko z galaretką
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Idealne ciasto nie tylko na uplane dni. Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Polecam na spotkanie z rodziną, znajomymi, małe przyjęcie również dla dzieci.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Jedną galaretkę (np. agrestową) rozpuścić w połowie zalecanej na opakowaniu ilości wody. Zostawić aby stężala,następnie pokroić w kostkę.

2

Na dno tortownicy wyłożyć biszkopty i pokrojoną galaretkę.

3

Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. Zimną śmietanę ubić mikserem na sztywno, ale nie za długo. Dodać cukier i powoli wlać żelatynę. Teraz trzeba działać szybko, gdyż w połączeniu z zimną śmietaną żelatyna szybko teżeje. Wykładamy powstałą masę na biszkopty i galaretkę. Na wierzch wciskamy szybko owoce (wiśnie - moje ulubione, truskawki, poziomki, winogrona, banany, kto co lubi). Wstawiamy do lodówki na 20 mniut. W tym czasie robimy druga galaretkę, powinna pasować do owoców więc jesli są to wiśnie super pasuje galaretka wiśniowa. Gdy ostygnie polewamy nią ciasto i jeszcze raz wkładamy do lodówki.

4

Ciasto robi się naprawdę bardzo szybko. Jest pyszne i bardzo efektowne zawsze robi wrażenie.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.