Puszyste naleśniki

Z brzoskwiniami
więcej zdjęć

Można je jeść na wiele sposobów, ale najlepiej smakują z owocami, bez względu na to czy sezonowymi czy po prostu z puszki

10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 1 osoba

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szklanka
  • jaja kurze całe 4 szt.
  • cukier 0.33 szklanka
  • mleko 0.33 szklanka
  • woda mineralna gazowana 0.33 szklanka
  • sól 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Żółtka zmiksować z cukrem, solą oraz mlekiem. Miksując dodawać mąkę a na końcu wodę mineralną.
  2. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Smażyć tak jak zwykłe naleśniki.

2010-10-19 09:24:23
Właśnie robie dzieciom uszy się trzęsą :)Pycha!!!!!!

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
grooszka | 2015-02-27 17:39:43

W tej chwili choinkę trzymamy na balkonie do kolejnych świąt :D Nie jest zbyt duża, więc może...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
grooszka | 2015-02-27 17:35:31

Ja nie przepadam za owocami morza. Krewetki, małże i inne robactwa :D Wiem, że owoce morza są...

Parówki
grooszka | 2015-02-27 17:33:12

Na dobrą sprawę to nie ma znaczenia z jakiej firmy. Ważny jest skład. Trzeba zawsze zapoznać...

Menu na urodziny dziecięce.
margo903 | 2015-02-27 14:04:34

Sprawdzą się właśnie muffinki, ciastka i torty różnego typu. Warto te ozdobić różnymi...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników