Puszyste naleśniki

Z brzoskwiniami
więcej zdjęć

Można je jeść na wiele sposobów, ale najlepiej smakują z owocami, bez względu na to czy sezonowymi czy po prostu z puszki

10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 1 osoba

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szklanka
  • jaja kurze całe 4 szt.
  • cukier 0.33 szklanka
  • mleko 0.33 szklanka
  • woda mineralna gazowana 0.33 szklanka
  • sól 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Żółtka zmiksować z cukrem, solą oraz mlekiem. Miksując dodawać mąkę a na końcu wodę mineralną.
  2. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Smażyć tak jak zwykłe naleśniki.

2010-10-19 09:24:23
Właśnie robie dzieciom uszy się trzęsą :)Pycha!!!!!!

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
SzefCharlie88 | 2014-07-22 21:23:49

Mi też posmakowało , a naprawdę jest mało rzeczy co mi naprawdę smakuje i sprawia...

jakie kuchnie europejskie lubicie i dlaczego
SzefCharlie88 | 2014-07-22 21:22:50

Z kuchni włoskiej mam bardzo fajny pomysł na przekąskę. Wystarczy bagietka, pomidory, oliwa z...

ziemniaczane przekąski
SzefCharlie88 | 2014-07-22 21:20:28

zjadłabym teraz takie placki ale nie ma mi kto trzeć ziemniaków a urządzenia do mielenia czy do...

Praca, studia czy może szkoła? Poznajmy swoje drugie ja
SzefCharlie88 | 2014-07-22 21:19:12

Ja nie zarobiłam jeszcze grosza. Wciąż jestem na utrzymaniu rodziców. Studiuję już 6 lat, bo...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników