Puszyste naleśniki

Z brzoskwiniami
więcej zdjęć

Można je jeść na wiele sposobów, ale najlepiej smakują z owocami, bez względu na to czy sezonowymi czy po prostu z puszki

10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 1 osoba

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szklanka
  • jaja kurze całe 4 szt.
  • cukier 0.33 szklanka
  • mleko 0.33 szklanka
  • woda mineralna gazowana 0.33 szklanka
  • sól 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Żółtka zmiksować z cukrem, solą oraz mlekiem. Miksując dodawać mąkę a na końcu wodę mineralną.
  2. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Smażyć tak jak zwykłe naleśniki.

2010-10-19 09:24:23
Właśnie robie dzieciom uszy się trzęsą :)Pycha!!!!!!

Ostatnio na forum

Szkolenia
sylwia4012 | 2014-08-27 19:56:05

Byłam ostatnio na szkoleniu sprzedażowym w kieleckim Ibisie...

Placki ziemniaczane!
INEDA1250 | 2014-08-26 23:56:43

Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest zima, gdy...

Dobry ekspres do kawy
INEDA1250 | 2014-08-26 23:53:46

Z niższej półki to może takie na kapsułki typu Tchibo czy Nescafe? Tylko nie wiem, ile jest...

Farsz do lazanii
INEDA1250 | 2014-08-26 23:50:36

Wow! Nie wpadłabym na to, że właściwie naleśniki też by się nadały... Ale chyba robisz je w...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników