Puszyste naleśniki

Z brzoskwiniami
więcej zdjęć

Można je jeść na wiele sposobów, ale najlepiej smakują z owocami, bez względu na to czy sezonowymi czy po prostu z puszki

10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 1 osoba

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szklanka
  • jaja kurze całe 4 szt.
  • cukier 0.33 szklanka
  • mleko 0.33 szklanka
  • woda mineralna gazowana 0.33 szklanka
  • sól 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Żółtka zmiksować z cukrem, solą oraz mlekiem. Miksując dodawać mąkę a na końcu wodę mineralną.
  2. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Smażyć tak jak zwykłe naleśniki.

2010-10-19 09:24:23
Właśnie robie dzieciom uszy się trzęsą :)Pycha!!!!!!

Ostatnio na forum

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:53:21

Chłodnik z jabłek - SKŁADNIKI: 1/2 kg jabłek 3-4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki mielonego...

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:52:44

Chłodnik jagodowy z kluseczkami ryżowymi - SKŁADNIKI: 20 dag jagód 400 ml jogurtu...

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:51:37

Chłodnik litewski (na 4-6 porcji) 2 litry bulionu warzywnego pęczek botwinki z...

Gry na prezenty
amira92 | 2014-11-26 20:34:33

Walter2144: Cześć! Bardzo blisko są już święta :) Co roku bardzo się denerwuję, że dzieci...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników