Puszyste naleśniki

Z brzoskwiniami
więcej zdjęć

Można je jeść na wiele sposobów, ale najlepiej smakują z owocami, bez względu na to czy sezonowymi czy po prostu z puszki

10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 1 osoba

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szklanka
  • jaja kurze całe 4 szt.
  • cukier 0.33 szklanka
  • mleko 0.33 szklanka
  • woda mineralna gazowana 0.33 szklanka
  • sól 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Żółtka zmiksować z cukrem, solą oraz mlekiem. Miksując dodawać mąkę a na końcu wodę mineralną.
  2. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Smażyć tak jak zwykłe naleśniki.

2010-10-19 09:24:23
Właśnie robie dzieciom uszy się trzęsą :)Pycha!!!!!!

Ostatnio na forum

Jak skutecznie dbać o skórę?
HERMENEGILD1141 | 2014-10-21 10:40:51

Witajcie, wiem, że głównym tematem forum jest gotowanie jednakże jest tu wiele kobiet, które...

Jak długo trzymacie choinke?
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:29:57

ja rozbieram choinkę po kolędzie księdza, zazwyczaj jest to po 6 stycznia. Od wielu lat tak...

Powitanie
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:28:28

Witam wszystkich, jestem nowa na forum, trafiłam tutaj przypadkiem błądząc w internecie. Mam...

Własna restauracja - moje początki :)
KarinaK | 2014-10-16 10:10:48

Od zawsze marzyłam, żeby prowadzić własną restaurację, a teraz moje marzenie powoli się...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników