{{ state.title }} {{ state.desc }}

Pyszna grochówka

Pyszna grochówka
do 15 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Jest pysznym wstępem do obiadu. Zupa na każdą kieszeń, smaczna i pożywna.

Sposób przygotowania

1

Groch zalewamy wodą dzień wcześniej by moczył się przez noc. Rano odcedzamy i przekładamy do garnka, zalewamy 2,5l wody i gotujemy ok. 50min.

2

Wkładamy pokrojone ziemniaki i włoszczyznę, ziele angielskie , liść laurowy , skórkę z boczku oraz kostkę rosołową. W razie braku świeżej włoszczyzny możemy dodać susz z włoszczyzny dostępny w sklepach.

3

Gotuj aż warzywa będą miękki. Wsyp cząber, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.