{{ state.title }} {{ state.desc }}

Pysznotka

Pysznotka
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Wspaniały smak ciasta. Przepis mam od mamy.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Każdy z placków rozwałkować na blachę, lekko zapiec i posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Na to ubić białka z 4 jajek i 2 łyżek cukru, na koniec dodać 1 płaską łyżkę mąki.

2

Na białka posypać 10 dag orzechów włoskich, pół paczki rodzynek i pól paczki wiórek kokosowych.

3

Upiec dwa jednakowe placki.

4

Zrobić masę:

5

2 budynie śmietankowe ugotować, po wystudzeniu zmiksować z pół kostką masła.Przełożyć oba placki.

6

Na wierzch polać polewą wg swojego sprawdzonego przepisu

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.