{{ state.title }} {{ state.desc }}

Pyszny bogracz

Pyszny bogracz
ponad 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Bogracz to pyszna zupa prosto z Węgier.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Słoninę stopić na skwarki, zezłocić cebulę, dodać ostrą paprykę, następnie wołowinę pokrojoną w kostkę.

2

Dusić 2 minuty, następnie dodać wodę, posolić. Potem dusić mięso przez 40 minut, aż będzie na wpół miękkie.

3

Dodać zieloną paprykę, marchew z pietruszką, słodką paprykę (przyprawę), ziemniaki pokrojone w kostkę oraz pieprz, gotować jeszcze z 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodać pomidory. Dodam może, że przepis nie jest mojego autorstwa - podany został przez Roberta Makłowicza w programie "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza". Jest smaczny, więc postanowiłem go tutaj umieścić tylko dlatego, abym mógł go dodać do mojej prywatnej książki kucharskiej :)

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.