{{ state.title }} {{ state.desc }}

Pyzy z gotowanych ziemniaków

Pyzy z gotowanych ziemniaków
{{ recipe.attributes.time.val }} {{ recipe.attributes.time.txt }}
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}
Autor przepisu

tulipan

Inne przepisy autora

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Pyzy z gotowanych ziemniaków

Sposób przygotowania

1

Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podsmażamy na patelni z drobno posiekaną cebulą i ząbkiem czosnku.

2

Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości.

3

Ugotowane przeciskamy przez praskę aby uzyskać gładką masę ziemniaczaną.

4

Utłuczone ziemniaki dzielimy na 4 części.

5

Wyjmujemy 1 część ziemniaków i na to miejsc wsypujemy mąkę. Dodajemy trochę pieprzu i wyrabiamy na jednolitą masę.

6

Wykładamy na stolnicę i wyrabiamy ciasto.

7

Formujemy z ciasta wałek i kroimy jak na większe kopytka.

8

Na dłoni formujemy małe placuszki, nadziewamy mięsem i dokładnie sklejamy.

9

Wrzucamy na osoloną gotującą wodę i gotujemy tak jak pierogi.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.