{{ state.title }} {{ state.desc }}

Pyzy z mięsem babci Helenki

Pyzy z mięsem babci Helenki
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Takie pyzy robi tylko moja babcia są pyszne i polecam . Podawać z smażona cebulką z boczkiem.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Ugotować ziemniaki, przecisnąć przez praskę. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć surowego ziemniaka lub dwa.Masę z ziemniaków rozłożyć na całym dnie miski podzielić na cztery części, jedną część wybrać i odłożyć na górę.

2

W wolne miejsce nasypać mąkę ziemniaczaną i 2 łyżki mąki pszennej. Wszystko dobrze wymieszać tak aby masa nie kleiła się do rąk.

3

Mięso mielone wymieszać z przeciśniętym w prasce czosnkiem i przyprawani. Z masy ziemniaczanej uformować kuleczki następnie każdą spłaszczyć i zrobić małe wgłębienie, dodać farsz mięsny i uformować kluskę.

4

Gotowe pyzy ugotować w osolonej wodzie tak długo aż wypłyna na powierzchnię. Odstawić na 3 minuty w garnku. Pyzy wyjąć łyżką cedzakową odsączyć z wody.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.