{{ state.title }} {{ state.desc }}

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Racuchy drożdżowe z jabłkami
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Smaczne, proste i pyszne nawet na drugi dzień :)

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Podgrzać (ale nie gotować!) mleko, rozpuścić w nim drożdże.

2

Dodać mąkę, jajko, cukier i cukier waniliowy

3

Dodać szczyptę soli.

4

Wymieszać - im ciasto gęstsze, tym ładniejsze wyrosną racuchy.

5

Dodać cienko poszatowane jabłka.

6

WYmieszać (można dodać trochę alkoholu, np. rumu czy wódki, żeby placki nie wchłaniały za dużo tłuszczu).

7

Usmażyć i na końcu posypać cukrem pudrem.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.