{{ state.title }} {{ state.desc }}

Rolada z masą.

Rolada z masą.
{{ recipe.attributes.time.val }} {{ recipe.attributes.time.txt }}
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}
Autor przepisu

aneta1009

Inne przepisy autora

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Coś bardzo szybkiego do zrobienia.....Można dać jaką chce się masę.Ja dałam masę ajerkoniak...Palce lizać.

Sposób przygotowania

1

Białka ubić na sztywno

2

stopniowo dodawac cukier nadal ubijając

3

dodac żółtka-ubijac.

4

na sam koniec dodac mąkę z proszkiem do pieczenia-mieszać już delikatnie łyzką drewnianą.

5

masę wyłożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6

piec 180 stopniach przez 10-15 minut

7

gorącą jeszcze rolade(sciągnąć papier) połozyc na wilgotna sciereczkę,zawinąć w rulon i zostawić do wystudzenia.

8

masę ubic.

9

napończoawć biszkopt wódka

10

biszkopt posmarować masą trochę masy zostawic do dekoracji rolady ,zwinąć w rulon.

11

udekorować rolade.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.