{{ state.title }} {{ state.desc }}

Rolada z sera żółtego

Rolada z sera żółtego
ponad 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Rolada inaczej, nie z ciasta a z sera żółtego. Niewiarygodne ale prawdziwe.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Przygotować farsz: pieczarki pokroić i podsmażyć. Jaja ugotować na twardo i posiekać na drobno. Ogórki, paprykę i serki topione pokroić w kostkę.

2

Wszystko razem wymieszać z koperkiem. Ser umieścić w woreczku, spiąć klipsem lub związać.

3

Włożyć do garnka z gorącą wodą i gotować na małym ogniu ok. 15 minut, aż stanie się miękki. Następnie wyjąć z woreczka, rozwałkować na prostokątny placek.

4

Rozsmarować na nim równomiernie farsz, zrolować, owinąć folią spożywczą i chłodzić w lodówce minimum 3 godziny.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.