{{ state.title }} {{ state.desc }}

Roladki z piersi kurczaka

Roladki z piersi kurczaka
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Szybkie w przygotowaniu roladki- idealne na niedzielny obiad.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Pierś z kurczaka pokroić na plasterki. Każdy z plasterków rozbić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.

2

Na plastrach piersi rozsmarować musztardę, następnie ułożyć plasterek szynki, sera żółtego, na środku ułożyć ćwiartkę lub połówkę ogórka i pasek papryki konserwowej.

3

Plastry piersi zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, panierować w jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.

4

Następnie układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez kilka minut w nagrzanym piekarniku.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.