Ryba po żydowsku

Ryba po żydowsku

Pyszna propozycja z kuchni żydowskiej.

1 godzina 20 minut

Gotuje: Ludka Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ryba 1 kg
  • tłuszcz 2 łyżka
  • cebula 20 dag
  • żółtko jaja kurzego 2 szt.
  • wino białe wytrawne 50 ml
  • rodzynki 4 dag
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • sok z cytryny 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Oczyszczoną rybę filetujemy, zdejmujemy skórę, myjemy, kroimy na porcje, posypujemy solą, skrapiamy sokiem z cytryny i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 30 min.
  2. Rybę oprószamy mąką i smażymy.
  3. Cebulę obieramy, płuczemy, drobno kroimy i mieszamy z żółtkami, winem i opłukanymi rodzynkami, doprawiamy do smaku, polewamy ryby i zapiekamy.

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
MonaKrk1181 | 2014-04-17 19:18:15

Zawsze byłam ciekawa smaku sushi. Kiedyś kupiłam sobie taki zestaw w "Biedronce" :P Posmakował...

Naturalne barwienie pisanek.
MonaKrk1181 | 2014-04-17 19:12:58

Od lat barwię pisanki tylko naturalnie, sztuczne barwniki albo nie pokrywają w ogóle jajek, albo...

Naturalne barwienie pisanek.
corinaevil2728 | 2014-04-17 13:50:41

Ja dziś biorę się właśnie za malowanie pisanek, kiedyś nauczyła mnie tego babcia i w moim...

Lubicie sushi?
corinaevil2728 | 2014-04-17 13:48:09

Ja sushi jadłam tylko raz w życiu i chyba więcej nie spróbuje, strasznie przeszkadzał mi...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników