Ryba po żydowsku

Ryba po żydowsku

Pyszna propozycja z kuchni żydowskiej.

1 godzina 20 minut

Gotuje: Ludka Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ryba 1 kg
  • tłuszcz 2 łyżka
  • cebula 20 dag
  • żółtko jaja kurzego 2 szt.
  • wino białe wytrawne 50 ml
  • rodzynki 4 dag
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • sok z cytryny 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Oczyszczoną rybę filetujemy, zdejmujemy skórę, myjemy, kroimy na porcje, posypujemy solą, skrapiamy sokiem z cytryny i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 30 min.
  2. Rybę oprószamy mąką i smażymy.
  3. Cebulę obieramy, płuczemy, drobno kroimy i mieszamy z żółtkami, winem i opłukanymi rodzynkami, doprawiamy do smaku, polewamy ryby i zapiekamy.

Ostatnio na forum

Ozdobienie ściany
kimberyqwe2051 | 2014-09-30 10:01:53

Takie naklejki powinny znajdować się w każdym sklepie, w którym mają farby. Ja tak kupiłam. I...

Kształty makaronów
bridgetjones | 2014-09-29 16:23:51

Nie próbowałam jeszcze nigdy tego ryżu. Chciałabym także w końcu spróbować canneloni,...

Koktajle owocowe
bridgetjones | 2014-09-29 16:23:02

Mój najnowszy 'wynalazek' to koktajl z nektarynek oraz owocu mango - całkiem smaczny, ale nie...

Napój orzeźwiający
bridgetjones | 2014-09-29 16:22:09

EENOCH1341: bridgetjones: Zazwyczaj przygotowuję wodę z cytryną, świeżą miętą oraz...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników