Ryba po żydowsku

Ryba po żydowsku

Pyszna propozycja z kuchni żydowskiej.

1 godzina 20 minut

Gotuje: Ludka Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ryba 1 kg
  • tłuszcz 2 łyżka
  • cebula 20 dag
  • żółtko jaja kurzego 2 szt.
  • wino białe wytrawne 50 ml
  • rodzynki 4 dag
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • sok z cytryny 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Oczyszczoną rybę filetujemy, zdejmujemy skórę, myjemy, kroimy na porcje, posypujemy solą, skrapiamy sokiem z cytryny i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 30 min.
  2. Rybę oprószamy mąką i smażymy.
  3. Cebulę obieramy, płuczemy, drobno kroimy i mieszamy z żółtkami, winem i opłukanymi rodzynkami, doprawiamy do smaku, polewamy ryby i zapiekamy.

Ostatnio na forum

Jakie felgi do samochodu???
Bestbertrand98 | 2015-02-01 19:19:54

Czy ja wiem, czy trwałość? Znaczy, mówi się, oczywiście, że stalowe felgi to takie bardziej...

Jakie felgi do samochodu???
ProDadabog2894 | 2015-02-01 18:37:40

Nie znam się za bardzo na tym temacie. Nie masz faceta/brata albo ojca który mógłby się tym...

Parówki
Arletta2812 | 2015-02-01 16:03:59

zapiekanka z parówkami Potrzebne składniki: naleśniki (4 sztuki) sos beszamelowo ketchupowy z...

Ulubiona zupa
Arletta2812 | 2015-02-01 16:02:09

Zupa meksykańska z kaszą jaglaną Składniki 1 litr bulionu drobiowo – wołowego...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników