Ryba po żydowsku

Ryba po żydowsku

Pyszna propozycja z kuchni żydowskiej.

1 godzina 20 minut

Gotuje: Ludka Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ryba 1 kg
  • tłuszcz 2 łyżka
  • cebula 20 dag
  • żółtko jaja kurzego 2 szt.
  • wino białe wytrawne 50 ml
  • rodzynki 4 dag
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • sok z cytryny 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Oczyszczoną rybę filetujemy, zdejmujemy skórę, myjemy, kroimy na porcje, posypujemy solą, skrapiamy sokiem z cytryny i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 30 min.
  2. Rybę oprószamy mąką i smażymy.
  3. Cebulę obieramy, płuczemy, drobno kroimy i mieszamy z żółtkami, winem i opłukanymi rodzynkami, doprawiamy do smaku, polewamy ryby i zapiekamy.

Ostatnio na forum

Ciasto na tartę
Martunia245 | 2014-12-18 11:37:03

Ja pracuje zwykle na mące tortowej , ale najważniejsze moim zdaniem kiedy pierwszy raz w ogóle...

Wyposażenie restauracji
Martunia245 | 2014-12-18 11:27:26

Witaj, mam doświadczenie z firmą Hendi, wiem że nie należy do najtańszych aczkolwiek np....

Woda mineralna
Martunia245 | 2014-12-18 11:21:05

Niestety ja mam spore problemy jeśli pije wodę mineralną minimum 1,5 litra dziennie. Potrzebuje...

Kosmetyki na święta
Lawanda78 | 2014-12-17 08:39:17

Witajcie Perfekcyjne Panie i Panowie Domu! :) Święta się zbliżają, co oznacza, że wypadałoby...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników