Ryba po żydowsku

Ryba po żydowsku

Pyszna propozycja z kuchni żydowskiej.

1 godzina 20 minut

Gotuje: Ludka Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ryba 1 kg
  • tłuszcz 2 łyżka
  • cebula 20 dag
  • żółtko jaja kurzego 2 szt.
  • wino białe wytrawne 50 ml
  • rodzynki 4 dag
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • sok z cytryny 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Oczyszczoną rybę filetujemy, zdejmujemy skórę, myjemy, kroimy na porcje, posypujemy solą, skrapiamy sokiem z cytryny i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 30 min.
  2. Rybę oprószamy mąką i smażymy.
  3. Cebulę obieramy, płuczemy, drobno kroimy i mieszamy z żółtkami, winem i opłukanymi rodzynkami, doprawiamy do smaku, polewamy ryby i zapiekamy.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
wirginia77 | 2015-03-03 19:28:42

Koktajl brzoskwiniowy dwuwarstwowy – przepis Składniki: Górna warstwa: 2...

szpinak - przepisy
wirginia77 | 2015-03-03 19:27:10

makaron ze szpinakiem Składniki 1 opakowanie makaronu ( motylki ale niekoniecznie) 1...

Placki ziemniaczane!
wirginia77 | 2015-03-03 19:25:34

placki ziemniaczane 6 - 7 ziemniaków 3 – 4 łyżki mąki 1-2 jaja sól pieprz Ziemniaki...

Urządzam ogród
laviniaabc96 | 2015-03-03 12:05:07

U siebie mam meble ratanowe i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej miałam drewniane ale było z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników