Ryż z warzywami i z mięsem

Ryż z warzywami i z mięsem

Pyszne na obiad i na kolacje...można dodać kapustę pekińską podsmażoną...polecam

1 godzina 30 minut

Gotuje: uleczka2626 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • cebula 6 szt.
  • curry 2 łyżeczka
  • łopatka wieprzowa surowa 0.5 kg
  • marchew 4 szt.
  • papryka czerwona 1 szt.
  • papryka pomarańczowa 1 szt.
  • papryka zielona 1 szt.
  • papryka żółta 1 szt.
  • pieczarki 70 dag
  • pieprz czarny 1 szczypta
  • ryż 400 g
  • sól 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Paprykę, cebule, marchewkę (tarkujemy na tarce jarzynowej), pieczarki kroimy na niezbyt drobne kawałki i podsmażamy na oleju, najlepiej wszystko osobno. Dodajemy do ugotowanego ryżu. Mięso kroimy w cienkie paseczki i smażymy dopóki nie zmięknie. Dodajemy do reszty składników. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy przyprawę curry. Podajemy na ciepło.

Ostatnio na forum

Najfajniejsze i najgłupsze nazwy knajp
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:08:02

Ja widziałem kiedyś w jakiejś nadmorskiej miejscowości restaurację pod nazwą 'koń z kopytami...

Jak robicie rybę po grecku.
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:01:49

No właśnie też chciałbym wiedzieć czy ktoś robił tą rybę po cygańsku? W pewnej...

Zestaw porcelany
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:59:52

Bardzo dobry zestaw mi się bardzo podoba :) Amelia też moim zdaniem to bardzo dobry wybór...

Własna restauracja - moje początki :)
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:55:31

Justynka ale pamiętaj też jedno kto nie ryzykuję nie pije szampana. Musisz zdać sobie też z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników