Ryżowa zapiekanka z mięsem mielonym i pieczarkami

Ryżowa zapiekanka z mięsem mielonym i pieczarkami

Przygotowanie tego dania zajmuje mniej więcej tyle czasu co ugotowanie ryżu,polecam

1 godzina 30 minut

Gotuje: honey Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ryż 2 szklanka
  • pieczarki 10 szt.
  • czerwona papryka 1 szt.
  • mięso mielone 350 g
  • ser żółty 5 dag
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 0.5 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Ryż gotujemy.
  2. Pieczarki obieramy, kroimy i podduszamy na patelni.
  3. Paprykę kroimy w małe plasterki i również dusimy, można dołączyć do duszących się pieczarek.
  4. Mięso mielone smażymy tak jak do spaghetti.:))
  5. Następnie wszystko razem mieszamy: ugotowany ryż, uduszone pieczarki i paprykę oraz usmażone mięso mielone, wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  6. Wkładamy otrzymana mieszankę do naczynia żaroodpornego, najlepiej takiego które ma przykrywkę, podlewamy odrobiną bulionu z kostki, albo zwykłą wodą.
  7. Na samą górę zapiekanki trzemy żółty ser.
  8. Pieczemy w piekarniku ok 30 minut. smacznego!!!

Ostatnio na forum

Podręczniki szkolne
bestsewer77 | 2014-11-25 22:18:33

Jeśli chodzi o podręczniki, zwrócę uwagę jeszcze (mimo że rok szkolny już dawno się...

Woda mineralna
bestsewer77 | 2014-11-25 22:15:52

Nie można popadać w paranoję. Woda nie musi być mineralizowana w określonych proporcjach itd.,...

Domowe soki owocowe bez cukru
bestsewer77 | 2014-11-25 22:13:18

Ja szczerze mówiąc bardzo lubię naturalne soki, według mnie najlepsze są te z jabłka lub...

Chłodnik
Horaccy | 2014-11-25 20:43:45

Chłodnik gruszkowy z awokado i miętą - SKŁADNIKI: 1 kg słodkich i dojrzałych gruszek 0,4 l...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników