{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ryżowa zapiekanka z mięsem mielonym i pieczarkami

Ryżowa zapiekanka z mięsem mielonym i pieczarkami
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Przygotowanie tego dania zajmuje mniej więcej tyle czasu co ugotowanie ryżu,polecam

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Ryż gotujemy.

2

Pieczarki obieramy, kroimy i podduszamy na patelni.

3

Paprykę kroimy w małe plasterki i również dusimy, można dołączyć do duszących się pieczarek.

4

Mięso mielone smażymy tak jak do spaghetti.:))

5

Następnie wszystko razem mieszamy: ugotowany ryż, uduszone pieczarki i paprykę oraz usmażone mięso mielone, wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

6

Wkładamy otrzymana mieszankę do naczynia żaroodpornego, najlepiej takiego które ma przykrywkę, podlewamy odrobiną bulionu z kostki, albo zwykłą wodą.

7

Na samą górę zapiekanki trzemy żółty ser.

8

Pieczemy w piekarniku ok 30 minut. smacznego!!!

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.