Sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa

Potrawa jest kombinacją kliku wersji sałatek ryżowych. Moim domownikom bardzo smakuje

1 godzina 5 minut

Gotuje: aniaaaa25 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • papryka konserwowa 2 szt.
  • ogórek konserwowy 3 szt.
  • kukurydza konserwowa 1 szt.
  • jaja kurze całe 8 szt.
  • ryż 300 g
  • por 1 szt.
  • majonez 3 łyżka
  • musztarda 2 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do ugotowanego ryżu dodać pokrojone w kostkę jajka, warzywa (ogórki, paprykę i por) oraz osączoną z zalewy kukurydzę. Składniki wymieszać
  2. Przygotować sos:3 łyżki majonezu połączyć z 2 łyżeczkami musztardy, utrzeć, dodać sól i pieprz.
  3. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę, którą następnie należy dobrze wymieszać i koniecznie przed podaniem schłodzić

Ostatnio na forum

Faszerowane warzywa
EHarasym85 | 2014-09-17 09:33:31

Mrmilan83: Jestem wielką fanką faszerowania papryki, bo ujmuje mnie ten "kapelusik" za każdym...

Czy lubimy czytać książki
EHarasym85 | 2014-09-17 09:32:43

To prawda obie autorki są dla mnie mistrzyniami książek dla kobiet... a jeżeli chodzi o...

Placki ziemniaczane!
EHarasym85 | 2014-09-17 09:30:34

A ja często ścieram do placków jeszcze dwie marchewki wtedy mają jeszcze lepszy smak i...

Placki ziemniaczane!
Rubie83 | 2014-09-16 20:43:45

Ja do masy ze startych ziemniaków dodaję troszkę mąki, soli, pieprzu, jajko, cebulę startą,...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników