{{ state.title }} {{ state.desc }}

Sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Potrawa jest kombinacją kliku wersji sałatek ryżowych. Moim domownikom bardzo smakuje

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Do ugotowanego ryżu dodać pokrojone w kostkę jajka, warzywa (ogórki, paprykę i por) oraz osączoną z zalewy kukurydzę. Składniki wymieszać

2

Przygotować sos:3 łyżki majonezu połączyć z 2 łyżeczkami musztardy, utrzeć, dodać sól i pieprz.

3

Tak przygotowanym sosem polać sałatkę, którą następnie należy dobrze wymieszać i koniecznie przed podaniem schłodzić

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.