Sałatka z fetą i tuńczykiem

Gotowa sałatka do podania:)
Wzbogacona o orzeszki pini:D

Sałatka dobrze smakuje z frytkami ,kurczakiem, oraz do grila.

30 minut

Gotuje: fabienne Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • kapusta pekińska 1 szt.
  • kukurydza 1 szt.
  • tuńczyk 1 szt.
  • ser feta 1 szt.
  • rzodkiewka 1 szt.
  • ogórek nieduży 1 szt.
  • papryka czerwona 1 szt.
  • sos do sałatek 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kapustę przekroić na połowę i poszatkować. Kukurydzę i tuńczyka odcedzić z nadmiaru wody i oliwy.
  2. Ser pokroić na kosteczkę,rzodkiewkę na grubsze talarki, ogórek na póltalarki.
  3. Dodać kukurydzę i tuńczyka .
  4. Wszystkie składniki wymieszać razem.
  5. Na 15 minut przed podaniem dodać sos do sałatek rozmieszany z odliwą, można dodać czerwony pieprz i odrobinę soli.

Ostatnio na forum

Szukam dobrego tłumacza! Pomocy
Filadelfia23 | 2015-03-30 20:15:14

Internet to zawsze taki punkt zaczepienia, więc warto zacząć szukać od internetu wlasnie....

Koktajle owocowe
gosiolek | 2015-03-30 14:31:41

Jak zrobić koktajl owocowy? Koktajle owocowe są idealne na letnie upały. Stanowią one...

Lubicie sushi?
gosiolek | 2015-03-30 14:30:37

Ja przez lata uważałam je za prawie niejadalne. Zapychające (ryż mnie zapychał), obrzydliwe...

ziemniaczane przekąski
gosiolek | 2015-03-30 14:29:45

Pieczone ziemniaki pod pierzynką Czas przygotowania: 60 minut Danie dla:2 osób Poziom...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników