{{ state.title }} {{ state.desc }}

Sałatka z jajkami przepiórczymi

Sałatka z jajkami przepiórczymi
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Przepis na smaczną małą przekąskę

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Oliwę wymieszać z olejem sezamowym, sokiem jabłkowym i sosem sojowym.

2

Doprawić szczyptą kwasku cytrynowego, cukru i pieprzu kajeńskiego.

3

Jajka przepiórcze gotować 5 minut.

4

Ostudzić, obrać, skropić przygotowanym sosem i obtoczyć w posiekanym szczypiorku.

5

Marchew umyć, obrać, pokroić na cienkie płatki, tnąc wzdłuż nożykiem do obierania warzyw.

6

Skropić resztą przygotowanego sosu i wymieszać.

7

Na talerzach rozłożyć opłukane i osuszone listki sałaty (tylko ze środka główki).

8

Na warstwie sałaty rozłożyć marchew i jajka przepiórcze.

9

Posypać resztą szczypiorku i uprażonymi ziarnami słonecznika.

10

Smacznego!!!

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.