{{ state.title }} {{ state.desc }}

Sałatka z serków pleśniowych, winogron i orzechów

Sałatka z serków pleśniowych, winogron i orzechów
do 15 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Mój autorski przepis na sałatkę, którą zajada się już nie tylko moja rodzina i przyjaciele, ale również ich znajomi. Zadziwiające połączenie składników, którego się nie zapomina.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Orzechy włoskie przebieramy i zalewamy wrzątkiem.

2

serki kroimy na kawałki (co najmniej 2cm kostki) i układamy na płaskim półmisku.

3

winogrona myjemy, oddzielamy grona, przekrawamy na połówki, wyjmujemy większe pestki i układamy pomiędzy serami.

4

odcedzamy orzechy i również kładziemy na półmisek.

5

obieramy czosnek, wyciskamy, dodajemy opakowanie jogurtu greckiego, dodajemy odrobinę keczupu, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

6

sos czosnkowy wykładamy kleksami na sery, winogrona i orzechy.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.