Sernik na zimno z pianką i galaretką

sernik_na_zimno_z_pianka_i_galaretka.jpg

na szybko

1 godzina średni

Gotuje: ANECIK1980 Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 15 (podstawowa ilość: 15)

  • galaretka wiśniowa 4 szt.
  • galaretka agrestowa 1 szt.
  • bita śmietana 2 szt.
    śnieżka
  • serek waniliowy 2 szt.
    danio
  • mleko 2 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. 1 galaretkę wiśniową rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i wylewamy na spód blaszki. Odstawiamy do stężenia. Drugą galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance wody, gdy będzie zimna mieszamy z serkami danio i wylewamy na pierwszą warstwę. Odstawiamy do stężenia. Rozpuszczamy galaretkę agrestową w 2 szklankach wody, studzimy, wylewamy na drugą warstwę i odstawiamy do stężenia. Dwie galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody - studzimy. Śnieżki ubijamy w 2 szklankach mleka, wlewamy zimne galaretki wiśniowe i wylewamy na blaszkę. Wstawiamy do lodówki, po stężeniu ciasto jest gotowe.

Ostatnio na forum

Placki ziemniaczane!
bernna | 2015-03-06 09:46:19

placki po węgiersku Składniki: 40 – 50 dkg szynki wieprzowej 2 – 3 łyżeczki...

szpinak - przepisy
bernna | 2015-03-06 09:44:54

Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowo- serowym. Bardzo szybkie danie, a jakże zdrowe. Polecam...

Lubicie sushi?
bernna | 2015-03-06 09:43:22

A ja bardzo lubie. Nie wiem czy ktoś z Was moze próbował nigiri m.in. z małżą Św. Jakuba,...

Ulubiona zupa
gabriel101 | 2015-03-06 00:05:45

zupa kapusciana Składniki na 4 porcje: 1 nieduża główka młodej kapusty (w oryginale...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników