{{ state.title }} {{ state.desc }}

Sernik z brzoskwiniami na kakaowym spodzie

Sernik z brzoskwiniami na kakaowym spodzie
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Bardzo pyszny serniczek.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Ciasto: składniki ciasta dobrze zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na pół godziny.

2

Masa serowa: jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser, budyń oraz stopioną margarynę, całość dokładnie miksujemy, aby składniki się ładnie połączyły i wyszła jednolita masa. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie blachę natłuszczamy i smarujemy bułką tartą.

3

Ścieramy na tartce 3/4 ciasta.

4

Na ciasto wykładamy połowę masy serowej, na masę układamy pokrojone brzoskwinie i całość zalewamy resztą masy.

5

Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy około godziny w temp. 180*c.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.