{{ state.title }} {{ state.desc }}

Sernik z serków homo

Sernik z serków homo
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Prosty i bardzo smaczny

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Jeśli nie będzie chciało się zlepić dodać śmietanę lub 1 białko. Podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na spodzie tortownicy, nakłuć widelcem i włożyć do lodówki na 30 minut. Drugą część ciasta włożyć do zamrażarki.

2

Masa: Ubić pianę z białek z połową cukru i małą szczyptą soli. Masło, pozostały cukier i żółtka utrzeć na gładką masę, dodać mąkę ziemniaczaną i serki homogenizowane, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek, delikatnie połączyć z masą. Wylać na podpieczone jasne ciasto, na wierzch zetrzeć na tarce ciemne ciasto. Piec 60 minut w nagrzanym do 175 stopni piekarniku. Wyłączyć po godzinie piekarnik i bez otwierania zostawić jeszcze na 50 minut, by się dopiekło.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.