Skórka pomarańczowa w syropie

wlasna skorka pomarańczowa najlepsza do domowych wypiekow

Z okazji swiat ,czy innych uroczystosci ,wlasna skórka pomarańczowa zawsze sie moze przydac ,bo jest duzo smaczniejsza

2 dni

Gotuje: kris Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • pomarańcza 2 szt.
  • cukier 1 szklanka
  • woda 0.5 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Z wody i cukru zrobić syrop, umyta i wymoczona przez 1 dzien skorke(srednio zmieniajac wode co 6 godzin)
  2. Wrzucić na wrzący syrop ,jak sklaruje włożyć do słoiczka zalać syropem i zakręcić ,taka skorka ma rok przydatność do spożycia -trzymać w lodówce

2010-10-19 09:24:23
Kris ta skórka to jest mistrzostwo świata masz za nią ***** -jest super :)

Ostatnio na forum

ziemniaczane przekąski
OneClemmie1411 | 2014-07-24 19:24:52

SzefCharlie88: zjadłabym teraz takie placki ale nie ma mi kto trzeć ziemniaków a urządzenia do...

Napój orzeźwiający
OneClemmie1411 | 2014-07-24 19:23:29

Napój z natki pietruszki Cytrynę i pietruszkę zmiksować blenderem, dodać cukier, wodę i...

Lubicie sushi?
OneClemmie1411 | 2014-07-24 19:21:51

SzefCharlie88: Mi też posmakowało , a naprawdę jest mało rzeczy co mi naprawdę smakuje i...

NAJPROSTSZE CIASTO Z JABŁKAMI
OneClemmie1411 | 2014-07-24 19:20:54

Składniki: 4 jajka 1/2 szkl. cukru 100 g masła 150 ml mleka 250 g...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników