Skórka pomarańczowa w syropie

wlasna skorka pomarańczowa najlepsza do domowych wypiekow

Z okazji swiat ,czy innych uroczystosci ,wlasna skórka pomarańczowa zawsze sie moze przydac ,bo jest duzo smaczniejsza

2 dni

Gotuje: kris Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • pomarańcza 2 szt.
  • cukier 1 szklanka
  • woda 0.5 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Z wody i cukru zrobić syrop, umyta i wymoczona przez 1 dzien skorke(srednio zmieniajac wode co 6 godzin)
  2. Wrzucić na wrzący syrop ,jak sklaruje włożyć do słoiczka zalać syropem i zakręcić ,taka skorka ma rok przydatność do spożycia -trzymać w lodówce

2010-10-19 09:24:23
Kris ta skórka to jest mistrzostwo świata masz za nią ***** -jest super :)

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
MonaKrk1181 | 2014-04-17 19:18:15

Zawsze byłam ciekawa smaku sushi. Kiedyś kupiłam sobie taki zestaw w "Biedronce" :P Posmakował...

Naturalne barwienie pisanek.
MonaKrk1181 | 2014-04-17 19:12:58

Od lat barwię pisanki tylko naturalnie, sztuczne barwniki albo nie pokrywają w ogóle jajek, albo...

Naturalne barwienie pisanek.
corinaevil2728 | 2014-04-17 13:50:41

Ja dziś biorę się właśnie za malowanie pisanek, kiedyś nauczyła mnie tego babcia i w moim...

Lubicie sushi?
corinaevil2728 | 2014-04-17 13:48:09

Ja sushi jadłam tylko raz w życiu i chyba więcej nie spróbuje, strasznie przeszkadzał mi...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników