Skórka pomarańczowa w syropie

wlasna skorka pomarańczowa najlepsza do domowych wypiekow

Z okazji swiat ,czy innych uroczystosci ,wlasna skórka pomarańczowa zawsze sie moze przydac ,bo jest duzo smaczniejsza

2 dni

Gotuje: kris Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • pomarańcza 2 szt.
  • cukier 1 szklanka
  • woda 0.5 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Z wody i cukru zrobić syrop, umyta i wymoczona przez 1 dzien skorke(srednio zmieniajac wode co 6 godzin)
  2. Wrzucić na wrzący syrop ,jak sklaruje włożyć do słoiczka zalać syropem i zakręcić ,taka skorka ma rok przydatność do spożycia -trzymać w lodówce

2010-10-19 09:24:23
Kris ta skórka to jest mistrzostwo świata masz za nią ***** -jest super :)

Ostatnio na forum

Ulubiona zupa
gabriel101 | 2015-03-06 00:05:45

zupa kapusciana Składniki na 4 porcje: 1 nieduża główka młodej kapusty (w oryginale...

ziemniaczane przekąski
gabriel101 | 2015-03-06 00:03:32

Kuleczki ziemniaczane Kuleczki ziemniaczane filonek Dodane przez: filonek Czas przygotowania:...

Lubicie sushi?
koperek25 | 2015-03-04 18:36:40

Ja nie przepadałem za tą potrawą bo uważałem ją za mdłą, ale zmieniłem swój pogląd na...

Żywa czy sztuczna choinka- Wasze preferencje
justynka86 | 2015-03-04 10:41:58

Wiem, że już po świętach, ale w moim domu żywe choinki były od zawsze ze względu na...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników