Skórka pomarańczowa w syropie

wlasna skorka pomarańczowa najlepsza do domowych wypiekow

Z okazji swiat ,czy innych uroczystosci ,wlasna skórka pomarańczowa zawsze sie moze przydac ,bo jest duzo smaczniejsza

2 dni

Gotuje: kris Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • pomarańcza 2 szt.
  • cukier 1 szklanka
  • woda 0.5 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Z wody i cukru zrobić syrop, umyta i wymoczona przez 1 dzien skorke(srednio zmieniajac wode co 6 godzin)
  2. Wrzucić na wrzący syrop ,jak sklaruje włożyć do słoiczka zalać syropem i zakręcić ,taka skorka ma rok przydatność do spożycia -trzymać w lodówce

2010-10-19 09:24:23
Kris ta skórka to jest mistrzostwo świata masz za nią ***** -jest super :)

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
EENOCH1341 | 2014-08-21 23:50:20

HERMENEGILD1141: Ja natomiast sushi z rybą mogę spokojnie jeść. Co prawda nie zje się tego...

e-papierosy
EENOCH1341 | 2014-08-21 23:49:24

Walter2144: Jak chce się rzucić palenie to jaki sens jest w paleniu e-papierosa? Próbowałam...

Dodawać olej do gotowania makaronu czy nie?
EENOCH1341 | 2014-08-21 23:48:28

Walter2144: Ja gotując makaron nie dodaję żadnej oliwy. Do pierwszego zagotowania,jak pojawi...

Koktajle owocowe
EENOCH1341 | 2014-08-21 23:47:24

Walter2144: A dodajecie czasami do swoich mrożonych owocowych koktajli jakiś likier alkoholowy,...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników