Skórka pomarańczowa w syropie

wlasna skorka pomarańczowa najlepsza do domowych wypiekow

Z okazji swiat ,czy innych uroczystosci ,wlasna skórka pomarańczowa zawsze sie moze przydac ,bo jest duzo smaczniejsza

2 dni

Gotuje: kris Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • pomarańcza 2 szt.
  • cukier 1 szklanka
  • woda 0.5 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Z wody i cukru zrobić syrop, umyta i wymoczona przez 1 dzien skorke(srednio zmieniajac wode co 6 godzin)
  2. Wrzucić na wrzący syrop ,jak sklaruje włożyć do słoiczka zalać syropem i zakręcić ,taka skorka ma rok przydatność do spożycia -trzymać w lodówce

2010-10-19 09:24:23
Kris ta skórka to jest mistrzostwo świata masz za nią ***** -jest super :)

Ostatnio na forum

Jak skutecznie dbać o skórę?
EENOCH1341 | 2014-10-22 11:20:41

Taki kombajn to bardzo fany pomysł, jednak to urządzenie specjalistyczne, którego obsługi...

Jak skutecznie dbać o skórę?
INEDA1250 | 2014-10-21 23:27:15

Kombajn kosmetyczny kojarzy mi się z profesjonalnym salonem kosmetycznym, nie prywatnym zakupem....

Podręczniki szkolne
NajLayla78 | 2014-10-21 14:43:46

Jesli chodzi o podreczniki, to najpierw moje dziecko rozeznaje się ile ksiazek moze odkupic od...

Własna restauracja - moje początki :)
NajLayla78 | 2014-10-21 14:40:42

Sama nie mialam nigdy potrzeby zaznajamiac sie w temacie, ale slyszalam co nieco dobrego o...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników