{{ state.title }} {{ state.desc }}

Skrzydełka na ryżu

Skrzydełka na ryżu
{{ recipe.attributes.time.val }} {{ recipe.attributes.time.txt }}
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}
Autor przepisu

doris22

Inne przepisy autora

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Bardzo lubię gotować i dlatego dużo czasu spędzam w kuchni. Do chrupiących skrzydełek z ryżem wystarczy tylko podać dowolną surówkę i pyszny obiad gotowy.

Sposób przygotowania

1

Skrzydełka myjemy i osuszamy. Przyprawy wsypujemy do miseczki (czosnek miażdżymy w prasce), wlewamy dwie łyżki oleju i mieszamy. Skrzydełka smarujemy marynatą i zostawiamy w misce, przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy na 2 godziny.

2

Surowy ryż wsypujemy na blachę, na wierzch wykładamy pokrojone w plastry cebule, a następnie skrzydełka.

3

Przygotowujemy sos: masło rozpuszczamy na wolnym ogniu, dokładnie mieszamy z posiekanym czosnkiem, vegetą, pieprzem, papryką, cukrem i keczupem, wlewamy wodę.

4

Skrzydełka zalewamy sosem. Blachę wkładamy do gorącego piekarnika (ok 200*c) i pieczemy.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.