{{ state.title }} {{ state.desc }}

Śląska rolada wołowa

Śląska rolada wołowa
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Mój przepis to talizman rodzinny wiele rodzin na śląsku robi roladę wołową na obiadek w niedzielę ,ale każdy ma inny sposób .\r\nMój jest oczywiście najlepszy wymyśliłam go na swój sposób jak dzieci były małe i nie chciały jeść .I od tego czasu robię .W tej chwili mam już wnuki i wszystkim bardzo smakuje moja rolada ,a szczególnie zięciowi!.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Mięso wołowe przede wszystkim umyć , pociąć na plastry ,następnie plastry rozbić ,każdy plaster lekko posolić można użyć Vegety kto co woli i popieprzyć.- odstawić w chłodne miejsce.

2

Boczek wędzony ,kiełbasę podwawelską ,cebulę ,czosnek zmielić w maszynce do mięsa to stanowi farsz do rolady.

3

Następnie rozbite plastry posmarować musztardą i na to kładziemy po 2 łyżki w zależności od wielkości plastra farszu .

4

Dokładnie rozkładamy farsz i ściśle zwijamy w rulon.

5

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem w którym należy ułożyć roladki,wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200temp.piec 1,5 godz.Po czym odlać powstały sos a roladki jeszcze 10 minut potrzymać w tej tem. ,aby nabrały ciemniejszego koloru.

6

Otrzymany sos zagęścić mąką i śmietaną, można dodać papryki.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.