śledż po japońsku

Efekt finalny.

Pyszna potrawa, która podbieje gusta każdego smakosza.

25 minut

Gotuje: GOSIA123 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 6

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • śledź filety 50 dag
  • majonez 4 łyżka
  • śmietana 2 łyżka
  • nać pietruszki 1 łyżka
  • cebula 3 szt.
  • ogórek kiszony 1 szt.
  • jaja kurze całe 4 szt.
  • groszek zielony konserwowy 3 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Filety śledziowe pokroić,ułożyć na półmisku.Cebulę posiekać.
  2. Ogórek pokroić w plasterki,a jajka na ćwiartki.
  3. Majonez połączyć ze śmietaną i natką pietruszki.
  4. Na filetach ułożyć cebulę,ogórek,jajka i groszek.Polać sosem majonezowym.

Ostatnio na forum

Ozdobienie ściany
Lianewro1659 | 2014-09-30 19:22:24

Fototapeta? Jestem na nie. Zawsze kojarzy mi się z tandetnym obrazkiem i bąblami pod...

Napój orzeźwiający
Lianewro1659 | 2014-09-30 19:21:27

A co powiecie o napojach imbirowych? Bardzo popularne od dawna szczególnie w USA, ostatnio...

Ozdobienie ściany
kimberyqwe2051 | 2014-09-30 10:01:53

Takie naklejki powinny znajdować się w każdym sklepie, w którym mają farby. Ja tak kupiłam. I...

Kształty makaronów
bridgetjones | 2014-09-29 16:23:51

Nie próbowałam jeszcze nigdy tego ryżu. Chciałabym także w końcu spróbować canneloni,...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników