śledż po japońsku

Efekt finalny.

Pyszna potrawa, która podbieje gusta każdego smakosza.

25 minut

Gotuje: GOSIA123 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 6

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • śledź filety 50 dag
  • majonez 4 łyżka
  • śmietana 2 łyżka
  • nać pietruszki 1 łyżka
  • cebula 3 szt.
  • ogórek kiszony 1 szt.
  • jaja kurze całe 4 szt.
  • groszek zielony konserwowy 3 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Filety śledziowe pokroić,ułożyć na półmisku.Cebulę posiekać.
  2. Ogórek pokroić w plasterki,a jajka na ćwiartki.
  3. Majonez połączyć ze śmietaną i natką pietruszki.
  4. Na filetach ułożyć cebulę,ogórek,jajka i groszek.Polać sosem majonezowym.

Ostatnio na forum

Jak zachęcić mieszkańców miasta do wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych?
Naranrea | 2015-03-26 13:29:02

Billboard to dość kosztowna forma reklamy dla jednorazowych warsztatów. Często się otrzymuje...

Jak zachęcić mieszkańców miasta do wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych?
bobi757 | 2015-03-26 09:34:15

Jak duże jest Twoje miasto? Bo jeśli niewielkie, to nie ma sensu wykosztowywania się na...

Placki ziemniaczane!
Naranrea | 2015-03-25 21:48:31

Placki po węgiersku Składniki: Placki ziemniaczane: 1,5 kg ziemniaków 1 cebula 2...

Koktajle owocowe
Naranrea | 2015-03-25 21:46:57

Mango lassi - koktajl z mango na bazie jogurtu i wody Mango lassi w podstawowej wersji składa...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników