śledż po japońsku

Efekt finalny.

Pyszna potrawa, która podbieje gusta każdego smakosza.

25 minut

Gotuje: GOSIA123 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 6

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • śledź filety 50 dag
  • majonez 4 łyżka
  • śmietana 2 łyżka
  • nać pietruszki 1 łyżka
  • cebula 3 szt.
  • ogórek kiszony 1 szt.
  • jaja kurze całe 4 szt.
  • groszek zielony konserwowy 3 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Filety śledziowe pokroić,ułożyć na półmisku.Cebulę posiekać.
  2. Ogórek pokroić w plasterki,a jajka na ćwiartki.
  3. Majonez połączyć ze śmietaną i natką pietruszki.
  4. Na filetach ułożyć cebulę,ogórek,jajka i groszek.Polać sosem majonezowym.

Ostatnio na forum

Makaron z rybą
EffieEuro2251 | 2014-12-22 10:17:32

Jeszcze nie jadłem ryby w połączeniu z makaronem ale chyba czas spróbować czegoś w tym...

Szparagi
EffieEuro2251 | 2014-12-22 10:13:02

Ja polecam Zgrzewaną kanapka ze szparagami i szynką parmeńską, krem szparagowy, szparagi...

Jedzenie owoców
EffieEuro2251 | 2014-12-22 10:02:47

Faktycznie może być nie wskazane jedzenie owoców przed snem. Przecież to same węglowodany,...

Woda mineralna
EffieEuro2251 | 2014-12-22 09:59:52

Dzięki mariola85 za wyniki rankingu, od dzisiaj będę kupował te lepiej ocenione w nim wody. Ja...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników