śledż po japońsku

Efekt finalny.

Pyszna potrawa, która podbieje gusta każdego smakosza.

25 minut

Gotuje: GOSIA123 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 6

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • śledź filety 50 dag
  • majonez 4 łyżka
  • śmietana 2 łyżka
  • nać pietruszki 1 łyżka
  • cebula 3 szt.
  • ogórek kiszony 1 szt.
  • jaja kurze całe 4 szt.
  • groszek zielony konserwowy 3 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Filety śledziowe pokroić,ułożyć na półmisku.Cebulę posiekać.
  2. Ogórek pokroić w plasterki,a jajka na ćwiartki.
  3. Majonez połączyć ze śmietaną i natką pietruszki.
  4. Na filetach ułożyć cebulę,ogórek,jajka i groszek.Polać sosem majonezowym.

Ostatnio na forum

Farsz do lazanii
Daniqwe1592 | 2014-07-25 17:24:45

ja robię zawsze tradycyjną z mięsem mielonym, różnymi serami. "od siebie" dodaję jeszcze...

sery - jakie lubicie ???
Daniqwe1592 | 2014-07-25 17:23:11

ja uwielbiam ser w każdej postaci - najbardziej to chyba taki ciepły, ciągnący się :) niestety...

Dodawać olej do gotowania makaronu czy nie?
Daniqwe1592 | 2014-07-25 17:21:38

ja zawszę dodaję około pół łyżeczki. używam go nie tylko do makaronu, ale również do...

Placki ziemniaczane!
Daniqwe1592 | 2014-07-25 17:20:20

nawet jak włączy się wentylator to i tak później wszędzie czuć smażony olej, no ale cóż -...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników