śledż po japońsku

Efekt finalny.

Pyszna potrawa, która podbieje gusta każdego smakosza.

25 minut

Gotuje: GOSIA123 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 6

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • śledź filety 50 dag
  • majonez 4 łyżka
  • śmietana 2 łyżka
  • nać pietruszki 1 łyżka
  • cebula 3 szt.
  • ogórek kiszony 1 szt.
  • jaja kurze całe 4 szt.
  • groszek zielony konserwowy 3 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Filety śledziowe pokroić,ułożyć na półmisku.Cebulę posiekać.
  2. Ogórek pokroić w plasterki,a jajka na ćwiartki.
  3. Majonez połączyć ze śmietaną i natką pietruszki.
  4. Na filetach ułożyć cebulę,ogórek,jajka i groszek.Polać sosem majonezowym.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:29:57

ja rozbieram choinkę po kolędzie księdza, zazwyczaj jest to po 6 stycznia. Od wielu lat tak...

Powitanie
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:28:28

Witam wszystkich, jestem nowa na forum, trafiłam tutaj przypadkiem błądząc w internecie. Mam...

Własna restauracja - moje początki :)
KarinaK | 2014-10-16 10:10:48

Od zawsze marzyłam, żeby prowadzić własną restaurację, a teraz moje marzenie powoli się...

Jak długo trzymacie choinke?
KarinaK | 2014-10-16 10:04:44

My najczęściej ok. 10 stycznia ;)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników