Śledź po japońsku

śledż po japońsku alaaa ds.JPG

Super przekąska na imprezkę.

1 godzina średni

Gotuje: alaaa Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 6

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 12 (podstawowa ilość: 12)

  • jaja kurze całe 6 szt.
    gotowane na twardo
  • płaty marynowane 3 szt.
  • groszek zielony konserwowy 1 szt.
  • cebula biała 0,5 szt.
  • ogórek konserwowy 2 szt.
  • ogórek konserwowy 12 szt.
    plasterki
  • majonez 3 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • woda 3 łyżka
    z ogórków konserwowych

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Jajka obrać i przekroić na pół.
  2. Płaty obrać ze skórki i przekroić na połówki.
  3. Sałatka groszkowa
  4. Groszek odsączyć,cebulę drobno pokroić,ogórki zetrzeć na tarce.
  5. Wszystko razem wymieszać dodać majonez i doprawić do smaku.
  6. Na półmisku układamy plasterek ogórka ,kawałek płata marynowanego,jajko.Polewamy sałatkę groszkową .

Ostatnio na forum

Najfajniejsze i najgłupsze nazwy knajp
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:08:02

Ja widziałem kiedyś w jakiejś nadmorskiej miejscowości restaurację pod nazwą 'koń z kopytami...

Jak robicie rybę po grecku.
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:01:49

No właśnie też chciałbym wiedzieć czy ktoś robił tą rybę po cygańsku? W pewnej...

Zestaw porcelany
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:59:52

Bardzo dobry zestaw mi się bardzo podoba :) Amelia też moim zdaniem to bardzo dobry wybór...

Własna restauracja - moje początki :)
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:55:31

Justynka ale pamiętaj też jedno kto nie ryzykuję nie pije szampana. Musisz zdać sobie też z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników