Śledż po węgiersku

IMGP01301d.JPG

Śledź po węgiersku. Smaczny i prosty.

1 godzina łatwy

Gotuje: korpus2265 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • śledź świeży 0,5 kg
  • cebula 1/4 kg
  • olej 1/4 l
  • koncentrat pomidorowy 1 szt.
  • przyprawy 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Śledzie 3-4 razy wymoczyć, odlać wodę.
  2. Cebulę obrać, pokroić w krążki, sparzyć wrzątkiem.
  3. Olej wlać do rondla,, podgrzać dodać sparzoną cebulę i poddusić.
  4. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku, wymieszać i ostudzić.
  5. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać przygotowanym sosem.
  6. Można dodać ogórka konserwowego.

Ostatnio na forum

Gofry
normanuuna3 | 2015-01-30 15:16:29

gofry 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 4...

Koktajle owocowe
normanuuna3 | 2015-01-30 15:15:51

mango i banan składniki 1 dojrzałe mango 1 banan sok z 1 pomarańczy sok z 1/2 cytryny 300...

prezent dla koleżanki
EHarasym85 | 2015-01-30 15:08:57

Witam dziewczyny , Luty to u mnie miesiąc imprez ... kilka moich koleżanek ma w tym miesiącu...

szpinak - przepisy
Tomasa99 | 2015-01-30 13:52:05

Lasagne bolognese ze szpinakiem i mozzarellą Składniki: - 12 płatów makaronu lasagne - 250...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników