Śledż po węgiersku

IMGP01301d.JPG

Śledź po węgiersku. Smaczny i prosty.

1 godzina łatwy

Gotuje: korpus2265 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • śledź świeży 0,5 kg
  • cebula 1/4 kg
  • olej 1/4 l
  • koncentrat pomidorowy 1 szt.
  • przyprawy 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Śledzie 3-4 razy wymoczyć, odlać wodę.
  2. Cebulę obrać, pokroić w krążki, sparzyć wrzątkiem.
  3. Olej wlać do rondla,, podgrzać dodać sparzoną cebulę i poddusić.
  4. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku, wymieszać i ostudzić.
  5. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać przygotowanym sosem.
  6. Można dodać ogórka konserwowego.

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
EENOCH1341 | 2014-08-21 23:50:20

HERMENEGILD1141: Ja natomiast sushi z rybą mogę spokojnie jeść. Co prawda nie zje się tego...

e-papierosy
EENOCH1341 | 2014-08-21 23:49:24

Walter2144: Jak chce się rzucić palenie to jaki sens jest w paleniu e-papierosa? Próbowałam...

Dodawać olej do gotowania makaronu czy nie?
EENOCH1341 | 2014-08-21 23:48:28

Walter2144: Ja gotując makaron nie dodaję żadnej oliwy. Do pierwszego zagotowania,jak pojawi...

Koktajle owocowe
EENOCH1341 | 2014-08-21 23:47:24

Walter2144: A dodajecie czasami do swoich mrożonych owocowych koktajli jakiś likier alkoholowy,...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników