Śledż po węgiersku

IMGP01301d.JPG

Śledź po węgiersku. Smaczny i prosty.

1 godzina łatwy

Gotuje: korpus2265 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • śledź świeży 0,5 kg
  • cebula 1/4 kg
  • olej 1/4 l
  • koncentrat pomidorowy 1 szt.
  • przyprawy 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Śledzie 3-4 razy wymoczyć, odlać wodę.
  2. Cebulę obrać, pokroić w krążki, sparzyć wrzątkiem.
  3. Olej wlać do rondla,, podgrzać dodać sparzoną cebulę i poddusić.
  4. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku, wymieszać i ostudzić.
  5. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać przygotowanym sosem.
  6. Można dodać ogórka konserwowego.

Ostatnio na forum

Faszerowane warzywa
proryszard76 | 2014-09-20 17:55:24

Jeśli cukinie są młode - wybieram "srodek" i przesmażam go z dużą ilością cebuli,...

Co na poprawę humoru?
proryszard76 | 2014-09-20 17:53:54

Wściekły profesor wchodzi do sali wykładowej i mówi: - Wszyscy nienormalni mają wstać! Nikt...

Chłodnik
viki14 | 2014-09-20 11:45:58

Polecam chłodnik z awokado • 2 dojrzałe awokado • 1 łyżka oliwy z oliwek • 2 młode...

Koktajle owocowe
viki14 | 2014-09-20 11:43:50

może nie do końca koktajl owocowy ale świetnie działa na cerę wrzucamy do sokowirówki 1...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników