Śledż po węgiersku

IMGP01301d.JPG

Śledź po węgiersku. Smaczny i prosty.

1 godzina łatwy

Gotuje: korpus2265 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • śledź świeży 0,5 kg
  • cebula 1/4 kg
  • olej 1/4 l
  • koncentrat pomidorowy 1 szt.
  • przyprawy 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Śledzie 3-4 razy wymoczyć, odlać wodę.
  2. Cebulę obrać, pokroić w krążki, sparzyć wrzątkiem.
  3. Olej wlać do rondla,, podgrzać dodać sparzoną cebulę i poddusić.
  4. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku, wymieszać i ostudzić.
  5. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać przygotowanym sosem.
  6. Można dodać ogórka konserwowego.

Ostatnio na forum

Warsztaty dla kucharzy
Evaleri85 | 2014-12-22 21:27:45

Zgłosiłam moją restaurację do konkursu, w którym można było wygrać szkolenie z zakresu...

Kosmetyki na święta
ANASTAZYXXX95 | 2014-12-22 17:42:26

kupiłem w ubiegłym roku dziewczynie takie kosmetyki o zapachu czekolady była zachwycona...

Przesądy w kuchni
EcoVannesa2749 | 2014-12-22 15:30:42

I majonezu! Majonezu też nie wolno bo nie wyjdzie i w ogóle siedem nieszczęść z tego będzie!...

Danie Królewny Śnieżki czyli coś co uwielbiają moje dzieci
EcoVannesa2749 | 2014-12-22 15:28:38

Moje dzieciaki przepadają za plackami ziemniaczanymi. Koniecznie na słono, za słodkimi jakoś...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników