Śledż po węgiersku

IMGP01301d.JPG

Śledź po węgiersku. Smaczny i prosty.

1 godzina łatwy

Gotuje: korpus2265 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • śledź świeży 0,5 kg
  • cebula 1/4 kg
  • olej 1/4 l
  • koncentrat pomidorowy 1 szt.
  • przyprawy 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Śledzie 3-4 razy wymoczyć, odlać wodę.
  2. Cebulę obrać, pokroić w krążki, sparzyć wrzątkiem.
  3. Olej wlać do rondla,, podgrzać dodać sparzoną cebulę i poddusić.
  4. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku, wymieszać i ostudzić.
  5. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać przygotowanym sosem.
  6. Można dodać ogórka konserwowego.

Ostatnio na forum

Najfajniejsze i najgłupsze nazwy knajp
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:08:02

Ja widziałem kiedyś w jakiejś nadmorskiej miejscowości restaurację pod nazwą 'koń z kopytami...

Jak robicie rybę po grecku.
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:01:49

No właśnie też chciałbym wiedzieć czy ktoś robił tą rybę po cygańsku? W pewnej...

Zestaw porcelany
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:59:52

Bardzo dobry zestaw mi się bardzo podoba :) Amelia też moim zdaniem to bardzo dobry wybór...

Własna restauracja - moje początki :)
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:55:31

Justynka ale pamiętaj też jedno kto nie ryzykuję nie pije szampana. Musisz zdać sobie też z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników