Śledż po węgiersku

IMGP01301d.JPG

Śledź po węgiersku. Smaczny i prosty.

1 godzina łatwy

Gotuje: korpus2265 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • śledź świeży 0,5 kg
  • cebula 1/4 kg
  • olej 1/4 l
  • koncentrat pomidorowy 1 szt.
  • przyprawy 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Śledzie 3-4 razy wymoczyć, odlać wodę.
  2. Cebulę obrać, pokroić w krążki, sparzyć wrzątkiem.
  3. Olej wlać do rondla,, podgrzać dodać sparzoną cebulę i poddusić.
  4. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku, wymieszać i ostudzić.
  5. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać przygotowanym sosem.
  6. Można dodać ogórka konserwowego.

Ostatnio na forum

Jak zachęcić mieszkańców miasta do wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych?
Naranrea | 2015-03-26 13:29:02

Billboard to dość kosztowna forma reklamy dla jednorazowych warsztatów. Często się otrzymuje...

Jak zachęcić mieszkańców miasta do wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych?
bobi757 | 2015-03-26 09:34:15

Jak duże jest Twoje miasto? Bo jeśli niewielkie, to nie ma sensu wykosztowywania się na...

Placki ziemniaczane!
Naranrea | 2015-03-25 21:48:31

Placki po węgiersku Składniki: Placki ziemniaczane: 1,5 kg ziemniaków 1 cebula 2...

Koktajle owocowe
Naranrea | 2015-03-25 21:46:57

Mango lassi - koktajl z mango na bazie jogurtu i wody Mango lassi w podstawowej wersji składa...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników