Śledż po węgiersku

IMGP01301d.JPG

Śledź po węgiersku. Smaczny i prosty.

1 godzina łatwy

Gotuje: korpus2265 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • śledź świeży 0,5 kg
  • cebula 1/4 kg
  • olej 1/4 l
  • koncentrat pomidorowy 1 szt.
  • przyprawy 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Śledzie 3-4 razy wymoczyć, odlać wodę.
  2. Cebulę obrać, pokroić w krążki, sparzyć wrzątkiem.
  3. Olej wlać do rondla,, podgrzać dodać sparzoną cebulę i poddusić.
  4. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku, wymieszać i ostudzić.
  5. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać przygotowanym sosem.
  6. Można dodać ogórka konserwowego.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:29:57

ja rozbieram choinkę po kolędzie księdza, zazwyczaj jest to po 6 stycznia. Od wielu lat tak...

Powitanie
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:28:28

Witam wszystkich, jestem nowa na forum, trafiłam tutaj przypadkiem błądząc w internecie. Mam...

Własna restauracja - moje początki :)
KarinaK | 2014-10-16 10:10:48

Od zawsze marzyłam, żeby prowadzić własną restaurację, a teraz moje marzenie powoli się...

Jak długo trzymacie choinke?
KarinaK | 2014-10-16 10:04:44

My najczęściej ok. 10 stycznia ;)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników