Śledź solony

w800_h600_ma_bffffff.jpg

podawany z pieca

62 dni 12 godzin

Gotuje: pacpaw Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • śledź solony 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • kolendra 5 szt.
  • gorczyca 5 szt.
  • jagody jałowca 3 szt.
  • ziele angielskie 2 szt.
  • olej z pestek winogron 3 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Całego solonego śledzia moczymy 24h w wodzie. Następnie osuszamy i kroimy na 3-4 części. Kolendrę, gorczycę, jałowiec oraz ziele angielskie ucieramy w moździerzu i zalewamy olejem. Cebulę kroimy w piórka. Układamy śledzie w miseczce, zalewamy je olejem wymieszanym z przyprawami (powinna być taka ilość oleju aby przykryła śledzie) i posypujemy cebulą. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Po tym czasie miseczkę wstawiamy do nagrzanego pieca (może być piekarnik) i trzymamy ok. 10 minut (śledzie powinny być co najwyżej letnie). Wyjmujemy i śledzie są gotowe do spożycia.

Ostatnio na forum

Praca, studia czy może szkoła? Poznajmy swoje drugie ja
Florettavip76 | 2014-09-15 22:40:37

LatinaKrk2671: To jest tylko kwestia zorganizowania sobie czasu im człowiek ma więcej...

Czy lubimy czytać książki
Florettavip76 | 2014-09-15 22:37:28

Jeżeli lubisz książki Katarzyny Michalak to na pewno spodobają Ci się też książki Agnieszki...

Faszerowane warzywa
Mrmilan83 | 2014-09-15 22:33:56

Jestem wielką fanką faszerowania papryki, bo ujmuje mnie ten "kapelusik" za każdym razem. Ale...

Faszerowane warzywa
Florettavip76 | 2014-09-15 22:33:30

Ja najczęściej robię faszerowane papryki albo pieczarki, papryki zazwyczaj faszeruję mięsem...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników