Śledź solony

w800_h600_ma_bffffff.jpg

podawany z pieca

62 dni 12 godzin

Gotuje: pacpaw Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • śledź solony 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • kolendra 5 szt.
  • gorczyca 5 szt.
  • jagody jałowca 3 szt.
  • ziele angielskie 2 szt.
  • olej z pestek winogron 3 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Całego solonego śledzia moczymy 24h w wodzie. Następnie osuszamy i kroimy na 3-4 części. Kolendrę, gorczycę, jałowiec oraz ziele angielskie ucieramy w moździerzu i zalewamy olejem. Cebulę kroimy w piórka. Układamy śledzie w miseczce, zalewamy je olejem wymieszanym z przyprawami (powinna być taka ilość oleju aby przykryła śledzie) i posypujemy cebulą. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Po tym czasie miseczkę wstawiamy do nagrzanego pieca (może być piekarnik) i trzymamy ok. 10 minut (śledzie powinny być co najwyżej letnie). Wyjmujemy i śledzie są gotowe do spożycia.

Ostatnio na forum

Szkolenia
Brunon73 | 2014-08-23 16:46:54

Ja proponuję odwiedzić stronkę inwestycjawkadry.pl sam znalazłem tam szkolenie komputerowe na...

Ocieplanie domu
DelenaWro1541 | 2014-08-23 16:45:34

My też polecamy granulat z wełny mineralnej. Przede wszystkim nie tak drogo jak pianka...

Gdzie dobrze zjeść w moim mieście ?
sylwia4012 | 2014-08-22 20:05:50

W Krakowie jadłam kilka razy w restauracji Novotelu...

Napój orzeźwiający
THEDOUGLAS81 | 2014-08-22 17:30:00

A ja polecam taki tam japoński wynalazek do koktajli i napojów orzeźwiających, a mianowicie......

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników