{{ state.title }} {{ state.desc }}

Śledź solony

Śledź solony
ponad 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

podawany z pieca

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Całego solonego śledzia moczymy 24h w wodzie. Następnie osuszamy i kroimy na 3-4 części. Kolendrę, gorczycę, jałowiec oraz ziele angielskie ucieramy w moździerzu i zalewamy olejem. Cebulę kroimy w piórka. Układamy śledzie w miseczce, zalewamy je olejem wymieszanym z przyprawami (powinna być taka ilość oleju aby przykryła śledzie) i posypujemy cebulą. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Po tym czasie miseczkę wstawiamy do nagrzanego pieca (może być piekarnik) i trzymamy ok. 10 minut (śledzie powinny być co najwyżej letnie). Wyjmujemy i śledzie są gotowe do spożycia.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.