Sledzie pod "pierzynka"


Super śledzie w sam raz na wigilie a to już niedługo!! Możesz zaskoczyć domowników czymś nowym i bardzo smacznym!!!

40 minut średni

Gotuje: lilitch Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 10

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • śledź solony 25 dag
    płaty
  • ziemniaki 3 szt.
  • cebula 2 szt.
  • burak 3 szt.
  • jaja kurze całe 3 szt.
  • majonez 1 szt.
    średni słoik
  • ser żółty 25 dag
  • nać pietruszki 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Ziemniaki i buraki ugotować w mundurkach, jajka ugotować na twardo.
  2. śledzie lekko odmoczyć i pokroić w kostkę.
  3. Układać warstwami od dołu: 3 ugotowane ziemniaki starte na grubej tarce, śledzie krojone w grubą kostkę, cebula drobno pokrojona, majonez pół słoika.
  4. 2-3 ugotowane buraki starte na grubej tarce, majonez pół słoika, posiekana zielenina (np. Natka pietruszki), ser żółty starty na grubej tarce i na to 3 ugotowane jajka też starte ale na drobnej tarce co da efekt "pierzynki"

2010-10-19 09:24:22
Sałatka bardzo smaczna ,ja dodałam czerwoną cebulkę i wyszła trochę ostra . Ogólnie bardzo dobry przepis polecam !

Ostatnio na forum

Czy lubimy czytać książki
kluseczka | 2014-11-22 15:09:11

ja też nie mam za dużo czasu na czytanie książek, ale dużo podróżuję i wtedy najwięcej...

Gry na prezenty
interrenata1579 | 2014-11-21 10:06:34

oo, swietny pomysl, zeby kupic gry rodzinne albo dla kilku graczy. u mnie ten pomysl sprawdzil sie...

Gry na prezenty
Walter2144 | 2014-11-20 14:25:47

Cześć! Bardzo blisko są już święta :) Co roku bardzo się denerwuję, że dzieci zaraz po...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
bartekrozdartek | 2014-11-19 22:51:46

bigosu babci. zawsze jest tak kwaśny że nie idzie tego jeść. poza tym galareta i sushu. jak mam...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników