{{ state.title }} {{ state.desc }}

Sledzie pod "pierzynka"

Sledzie pod "pierzynka"
{{ recipe.attributes.time.val }} {{ recipe.attributes.time.txt }}
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}
Autor przepisu

lilitch

Inne przepisy autora

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Super śledzie w sam raz na wigilie a to już niedługo!! Możesz zaskoczyć domowników czymś nowym i bardzo smacznym!!!

Sposób przygotowania

1

Ziemniaki i buraki ugotować w mundurkach, jajka ugotować na twardo.

2

śledzie lekko odmoczyć i pokroić w kostkę.

3

Układać warstwami od dołu: 3 ugotowane ziemniaki starte na grubej tarce, śledzie krojone w grubą kostkę, cebula drobno pokrojona, majonez pół słoika.

4

2-3 ugotowane buraki starte na grubej tarce, majonez pół słoika, posiekana zielenina (np. Natka pietruszki), ser żółty starty na grubej tarce i na to 3 ugotowane jajka też starte ale na drobnej tarce co da efekt "pierzynki"

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.