śledzie w rodzynkach

śledzie w rodzynkach

Śledzie należy przygotować dobę wcześniej, aby nabrały smaku.. Doskonała na wigilię i specjalne okazje.

30 minut

Gotuje: stenka Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • płaty śledziowe lekko solone 1 kg
  • cebula 5 szt.
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżka
  • rodzynki 20 dag
  • olej 1 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Śledzie po wymoczeniu, pokroić na kwadraty.
  2. Cebulę pokroić i udusić na oleju
  3. Lekko ostudzić, dodać rodzynki i koncentrat.
  4. W salaterce układać warstwami śledzie i cebulę z rodzynkami

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników