{{ state.title }} {{ state.desc }}

Slodkie buleczki

Slodkie buleczki
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Fajne do podjadania miedzy posilkami albo na jakis maly wypad za miasto czy na plaze;)

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Z ciepłego mleka, drożdży, 1 łyżeczki cukru, 10dag masła zrobić rozczyn.

2

Żółtka z cukrem utrzeć do białości, połączyć z wyrośniętym rozczynem i pozostałą mąką.

3

Dodać sól, roztopiony tłuszcz, dobrze wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia.

4

Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części po 40 g. Natłuszczonymi rękami formować bułeczki, układać na blasze.

5

Wyrośnięte bułki posmarować rozbitym jajkiem i posypać makiem, sezamem lub innymi pysznosciami;)

6

Piec w 200c niestety nie umiem przyblizyc czasu poniewaz robie to na "oko" az buleczki beda rumiane

7

Buleczki mozna rowniez nadziewac owocami

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.