Smażona biała kiełbasa

Smażona biała kiełbasa

Cała tajemnica smaku pieczonej białej kiełbasy to jej jakość i umiejętne dobranie przypraw. Nie należy na niej oszczędzać. Trzeba odwiedzić sprawdzony sklep, najlepiej z wędlinami z wyższej półki, bez konserwantów. Nic nie zastąpi w czasie świąt smaku dobrej, wiejskiej białej kiełbasy.

1 godzina 20 minut

Gotuje: magdaz Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • biała kiełbasa 6 szt.
  • cebula 2 szt.
  • olej słonecznikowy 3 łyżka
  • majeranek 2 łyżeczka
  • ostra papryka 0.5 łyżeczka
  • pieprz 0.33 łyżeczka
  • bylion warzywny 0.33 szklanka
  • masła 2 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kiełbasę nakłuwamy widelcem, żeby podczas pieczenia nie popękała.
  2. cebulę kroimy w spore kawałki.
  3. piekarnik nastawiamy na 200 stopni.
  4. naczynie żaroodporne smarujemy olejem, rozkładamy w nim kiełbasę i cebulę, całość oprószamy pieprzem, papryką i majerankiem.
  5. wstawiamy do piekarnika przykryte, np. Folią aluminiową.
  6. po 30 minutach naczynie wyjmujemy, obracamy kiełbasę na drugą stronę i polewamy przygotowanym wcześniej bulionem.
  7. pieczemy kolejne 30 minut, po czym kiełbasę odkrywamy, okładamy wiórkami z zimnego masła i wstawiamy na kolejne 30 minut.

Ostatnio na forum

Gry na prezenty
interrenata1579 | 2014-11-21 10:06:34

oo, swietny pomysl, zeby kupic gry rodzinne albo dla kilku graczy. u mnie ten pomysl sprawdzil sie...

Gry na prezenty
Walter2144 | 2014-11-20 14:25:47

Cześć! Bardzo blisko są już święta :) Co roku bardzo się denerwuję, że dzieci zaraz po...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
bartekrozdartek | 2014-11-19 22:51:46

bigosu babci. zawsze jest tak kwaśny że nie idzie tego jeść. poza tym galareta i sushu. jak mam...

Jak długo trzymacie choinke?
bartekrozdartek | 2014-11-19 22:43:22

zazwyczaj aż zacznie się sypać. w mieszkaniu zawsze ciepło więc zazwyczaj tuż po nowym roku...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników