{{ state.title }} {{ state.desc }}

Smażona biała kiełbasa

Smażona biała kiełbasa
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Cała tajemnica smaku pieczonej białej kiełbasy to jej jakość i umiejętne dobranie przypraw. Nie należy na niej oszczędzać. Trzeba odwiedzić sprawdzony sklep, najlepiej z wędlinami z wyższej półki, bez konserwantów. Nic nie zastąpi w czasie świąt smaku dobrej, wiejskiej białej kiełbasy.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Kiełbasę nakłuwamy widelcem, żeby podczas pieczenia nie popękała.

2

cebulę kroimy w spore kawałki.

3

piekarnik nastawiamy na 200 stopni.

4

naczynie żaroodporne smarujemy olejem, rozkładamy w nim kiełbasę i cebulę, całość oprószamy pieprzem, papryką i majerankiem.

5

wstawiamy do piekarnika przykryte, np. Folią aluminiową.

6

po 30 minutach naczynie wyjmujemy, obracamy kiełbasę na drugą stronę i polewamy przygotowanym wcześniej bulionem.

7

pieczemy kolejne 30 minut, po czym kiełbasę odkrywamy, okładamy wiórkami z zimnego masła i wstawiamy na kolejne 30 minut.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.