{{ state.title }} {{ state.desc }}

śmietanowiec ulubiony

śmietanowiec ulubiony
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Ten przepis ,pochodzi ze zbiorów mojej mamy,śmietanowiec jest bardzo dobry,polecam.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Namoczyć żelatynę w przegotowanym,zimnym mleku.

2

2 galaretki rozpuścić ,w szklance wody(każda galaretka ma być rozpuszczona osobno)gdy zastygnie ,pokroić w kostkę.

3

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem (dokładamy pod koniec ubijania)

4

Żelatynę namoczoną w mleku,podgrzać ciągle mieszając i rozpuścić

5

(można zagotować)lekko przestudzić,wlać do ubitej śmietany,wymieszać dodać pokrojoną galaretkę(można dać swoje ulubione bakalie) i lekko wymieszać.

6

Wlać do tortownicy(tortownicę wykładamy folia aluminiową(wtedy nie czuć ciasta blachą)

7

Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 400 ml przegotowanej gorącej wody. Studzimy ,gdy zacznie tężeć,zalewamy wierzch śmietanowca.

8

Wcześniej jeżeli mamy ,możemy udekorować owocami i dopiero zalać galaretką.

9

Jeżeli zrobimy w mniejszej tortownicy ciasto będzie wyższe.

10

smacznego ,polecam.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.